Kompanija Leoni dodelila 15 stipendija studentima

 U okviru desetog jubilarnog Sajma poslova i stručnih praksi koju organizuje Best Niš-studentska ogranizacija, kompanija Leoni je danas obavila svečano potpisivanje ugovora 15 izabranih stipendista.

Sajam poslova i stručnih praksi u Nišu se održava deseti put zaredom ove godine 5. i 6. marta u holu Elektronskog fakulteta.
Stipednisti Leoni kompanije su sa niškog Univerziteta, sedmoro stipendista je sa Mašinskog fakulteta, četvoro sa Elektronskog i četvoro sa Ekonomskog fakulteta.
Ovaj program stipendiranja je samo deo saradnje koju je kompanija Leoni ostvarila sa Univerzitetom u Nišu, tačnije sa ova tri fakulteta.
Ispred kompanije Leoni na potpisivanju ugovora našle su se zamenica generalnog direktora Aleksandra Pešić i komercijalna direktorka Danijela Ivković.
“Projekat koji je Leoni kompanija organizovala pokazuje da zaista veruju u mlade ljude, talentovane i obrazovane ljude pružajući im šansu da steknu svoja prva radna i praktična iskustva u okviru kompanije. Meni zaista ova stipendija jako znači zato što ću nakon završenih studija moći da krenem odmah da radim i da stičem ta neka praktična iskustva. Teorija je bitna ali takođe i praksa, tako da bi se i u ime svih studenata i dobitnika stipendija iskreno zahvalila na pruženim stipendijama koje svima nama znače. Mi ćemo ovo ukazano poverenje opravdati.”- izjavila je Ljiljana Jovanović, student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu na četvrtoj godini studija.
“U okviru te saradnje ove godine pored stipendija za 15 studenata biće organizovane brojne radionice i predavanja na fakultetima, posete kompaniji, dani otvorenih vrata. Takođe biće organizovan i case study, tačnije studija slučaja, kada kompanija osmisli jedan slučaj koji je nama vezan za neki projekat, pozvaćemo sve ostale studente da se uključe i da učestvuju u tom takmičenju, a naravno i pobede.”-kažu iz kompanije Leoni.
Stipendija je na mesečnom nivou 20 hiljada dinara, osim dobrog proseka iz kompanije ističu da je ono što je bilo takođe bitno pri izboru studenata je i da imaju visoku svest i da su pored angažovanosti na fakultetima i učešća u projektima pokazali i angažovanje u različitim aktivnostima u društvenoj zajednici. Brojni uspesi na različitim takmičenjima do sada na fakultetu, volonterske aktivnosti. Njihov izbor su kako kažu bili ne samo studenti orjentisani na učenje nego i oni koji su pružili širi doprinos zajednici u kojoj žive.
Stipendija kompanije Leoni je godišnja, u trajanju od deset meseci, dobili su je studenti završnih godina na fakultetima i master studija.
“Ovo je prvi put da Leoni dodeljuje stipendije i nastavićemo sa tom praksom i u narednom periodu. U sledećoj godini biće novi konkurs, pa zato pozivamo sve da nas prate.” – izjavili su iz kompanije Leoni.
Zlatni pokrovitelj ovogodišnjeg Sajma poslova i stručnih praksi u Nišu je Leoni i posetioci su mogli da posete njihov štand i ostave svoj CV, provere koje su to otvorene pozicije odnosno slobodna radna mesta. Takođe su mogli i da razgovaraju sa njihovim regruterima o profilima najtraženijih kandidata koji su im potrebni i dobiju neke osnovne informacije o kompaniji.

Takođe pročitajte

Tampon zona uživo u Nišu: Novi talas patrijarhata i mizoginije na internetu i šta sa njim

Uprkos snažnom talasu ženskih glasova i sve brojnijim inicijativama za umrežavanje žena koje nam omogućava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.