petak , 3 februara 2023

Počela Alternativna predavanja u leskovačkim srednjim školama

U leskovačkoj Hemijskoj školi “Božidar Đorđević Kukar” održano je prvo od niza predavanja u srednjim školama pod nazivom ” Putevi ka zdravom životu” koje vodi strukovni meidcinski radiolog Ivan Milošević.

Predavanja će obuhvatiti nekoliko tema kao što su ” Kućna biljna apoteka, čuvar našeg zdravlja”, “Saveti o životu i ishrani”, “Voda ključ života na Zemlji i čista voda kao lek”,” Pravilna upotreba mobilnih telefona”,Šetno delovanje prirodnig i veštačkog zračenja i preventvne mere”,” Zašto je čovek sve više bolesniji u svremenom čovečanstvu i odakle potiče životna energija”.

“Veoma sam zadovoljan odazivom a predavanju su prisustvovali i učenici sa profesorima iz osmogodišnje škole iz sela Bogojevca i leskovačkog “Vožda Karađorđa”.Ovom prilikom se zahvaljujem direktoru Hemijska škole, gospodinu Tanetu Kurtiću i kokordinatorima , profesorima Marini Bogdanović i Keković Miodragu, kaže predavač koji ističe da je cilj predavanja da se mladi upoznaju sa zdravim stilovima života.

“Moramo priznati da čovačanstvo, bez obzira koliko je napredovalo u svakom pogledu, čovek je sve više bolesniji, usamljeniji i nehumaniji. Čovek u savremenom društvu je promenio način života i ishrane.Već sto pedeset godina smo pod uticajem štetnog delovanja veštačkog zračenja. Mladi ljudi u ovakvom virtuoznom svetu većina imaju interesovanja za sve ono što štetno deluje na njihovo zdravlje. To su noćni klubovi zatvorenog tipa , puni duvanskog dima,preteranog uzimanje enegetskih pića. Zatim konzumiranje alkoholnih pića. Nije više radak slučaj uzimanje opojnih droga. Posebna je često korišćenje mobilnih telefona. Minut razgovora je isto kao da ste uradili jednu grafiju pluća. Za njih je vreme i novac, iznad zdravlja. Zato sve više mladih boluju od raznih boliesti koje mogu biti i neizlečive. Cilj ovih predavanja je da se mladi ludi vrate zdravim stilovima života. Da se sete da su deo prirode koju su skoro i zaboravili da postoji. Da se druže sa prirodom jer ona je najveća i najbogatija apoteka na svetu. Priroda im pruža životnu energiju, kao što su neprerađeni plodovi, čista voda i čist vazduh, zatim zdravo Sunce i zemlja po koju hodamo. Priroda čeka mlade i rado i besplatno će im dati sve što je potrebno za čovekovo zdravlje. Sledeća predavnja održaće se u Gimnaziji , Medicinskoj, tekstilnoj, Poljoprivrednoj, Ugostiteljskoi i Visoko poslovnoj školi, najavljuje naš sagovornik.

Takođe pročitajte

Niš – Domaćin Kupa Radivoj Korać ove i naredne godine

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Кošarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović potpisali su u Gradskoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.