subota , 6 juna 2020

Kolo srpskih sestara doniralo suvi sterilizator

Kolo srpskih sestara doniralo je suvi sterilizator ORL klinici u Nišu. Ovo je prvi takav aparat na toj klinici, gde su instrumente do sada sterilisali dezinfekcionim sredstvima.

Ovo udruženje obezbedilo je i novi pokretni aspirator za neonatologiju, a ranije i veći broj drugih potrebnih aparata za Klinički centar.

Ljiljana Stojanović, predsednica niškog ogranka ove humanitarne organizacije naglasila je da na ovaj način daju impuls životu, jer žele da olakšaju bolničke dane mališanima.

Najveći dar koji dobijamo zauzvrat je dečiji osmeh. Osim što smo obezbedile ove aparate uradile smo i druge stvari za najmladje pacijente. Oslikali smo puzlama nekoliko prostorija gde borave deca, opremili smo sobu za bebe i majke koje napuštaju Ginekološko akušrsku kliniku a svake godine na praznik Materice darujemo porodilje i njihovo potomstvo. To ćemo učiniti i ove godine a najvredniji dar u paketu koji dobijaju sve majke koje se na taj dan zateknu u porodilištu,  su odeća koju naše članice izraduju – kazala je Stojanović i zahvalila donatorima što su pomogli njihovu akciju.

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović zahvalio je na donaciji i podsetio da se ova ustanova tvrdi da unapredi lečenje preko dva miliona pacijenata koliko ih gravitira ka ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Takođe pročitajte

Vreme je da popravimo naš odnos sa prirodom

Kriza prouzrokovana virusom COVID-19 dodatno je istakla značaj koji bi prihvatanje vrednosti Evropskog zelenog dogovora …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.