Jubilarni konkurs „Evropski dnevnik“ za kreativne i inovativne radove

Prezentacija jubilarnog izdanja „Evropskog dnevnika“ za učenike i profesore srednjih škola u Nišu biće održana u petak, 20. decembra od 12h u Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Nišu.

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala je deseti jubilarni nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ za kreativne i inovativne radove. Poziv je otvoren za sve srednje škole u Srbiji do 31. januara 2020.
Ovogodišnje teme nagradnog konkursa su teme obrađene u publikaciji „Evropski dnevnik 2019/2020“ i to:

• EU i Srbija;
• EU u tvom svakodnevnom životu;
• Mitovi o EU;
• Ljudska prava;
• Životna sredina i klimatske promene;
• Prevencija nasilja;
• Evropa – ujedinjeni u raznolikosti.

Nagrada je sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU u prvoj polovini maja 2020. godine.

Publikacija „Evropski dnevnik 2019/2020“, čije je ovo deseto izdanje, pokriva širok spektar informacija o Evropskoj uniji, njenim vrednostima, institucijama, a poseban deo posvećen je odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima, ali i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo. Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom jesu preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost kao i društvo u kojem živimo.

Sa ciljem detaljnijeg predstavljanja poziva, pozivamo učenike i profesore da prisustvuju promociji nagradnog konkursa i informišu se o ovogodišnjim pravilima, temama i kategorijama.
Prezentaciji u Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Nišu mogu prisustvovati zainteresovani učenici i profesori iz svih srednjih škola.
Publikaciju „Evropski Dnevnik 2019-2020″ i dodatne informacije o aktuelnom konkursu možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs

Takođe pročitajte

Andrija Milošević novi umetnički direktor Filmskih susreta

Na prvoj sednici novog Saveta 59. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti Niš za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.