četvrtak , 24 septembra 2020

Italijanska muzika prožeta Balkanom

U bioskopu Kupina 27. aprila od 20h biće održan koncert italijanskog muzičara Matije Zanate.

Posetioci će imati priliku da čuju različite muzičke i kulturološke stilove. Sa jedne strane italijanskog pevača koji peva na srpskom jeziku i sa druge strane način pevanja „zemlje renesanse“ prožet balkanskim muzičkim ukusima i bojama.
Matija Zanati je profesionalni pevač čiji repertoar obuhvata tradicionalnu italijansku, pop muziku (Bocelli, Dalla, De Andrè, Modugno, Ranieri, Albano…) kao i Napolitanski repertoar (O sole mio, Santa Lucia, O’ Surdato ‘nnamurato, Core ‘ngrato, Malafemmena, Funiculì Funiculà…)
Ovo će biti jedinstvena prilika za sve ljubitelje italijanske muzike da uživaju u tonovima različitih epoha i dvojezičnim tekstovima. Ulaznice za koncert se mogu kupiti na biletarnici bioskopa Kupina po ceni od 300 dinara.

Koncert je deo projekta “Kulturno proleće all’italiana” koji organizuju Mladi ambasadori, Italijanski institut za kulturu, Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ i bioskop Kupina.

Da se podsetimo, “Kulturno proleće all’italiana” je počelo 20. aprila otvaranjem izložbe fotografija „Korisne beskorisne slike“ Kristijana Mantuana u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“. Pre otvaranja izložbe učenici Gimnazije “Stevan Sremac” odigrali su skeč na italijanskom jeziku i predstavili jedan običan dan u italijanskoj porodici. Izložbu je otvorio direktor Italijanskog instituta za kulturu Davide Skalmani, koji je posebno istakao svoje zadovoljstvo zbog odigranog skeča i pažnje koja se poklanja italijanskoj kulturi u Nišu.

Takođe pročitajte

Niš bez automobila

Sa idejom da se ukaže na značaj održive mobilnosti, unapredi javno zdravlje i smanji zagađenje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.