petak , 27 januara 2023

IN MEMORIAM – Doktor Najden Milić, stručnjak i humanista

U  Vlasotincu je iznenada preminuo specijalista neuropsihijatrije u penziji Najden Milić (70) koji je svoj čitav radni vek lečio Vlasotinčane i ostao upamćen kao veliki stručnjak i humanista.Rođen je u Grnčaru a osnovnu školu, do koje je morao svaki dan da pešači, završio je u Ljuberađi. Školovanje je nastavio u Babušnici a Medicinski fakultet je završio u Nišu. Završio je i Školu rezervnih vojnih oficira. Kao lekar opšte prakse sedamdesetih godina se zaposlio u Vlasotincu a nakon 10 godina završio je i specijalizaciju u Specijalnoj bolnici u Gornjoj Toponici kod Niša.

Nakon toga vratio se u Vlasotince i bio je među prvim stručnjacima za akupunkturu. Vlasotinčani su ga smatrali za “čudotvorca” jer je “iglicama” uspevao da digne na noge i neke beznadežne slučajeve pogotovo posle moždanog udara ili povreda.

Ono po čemu će ga još pamtiti je njegov pristup prema pacijentima. Imao je strpljenje da svakog pažljivo sasluša i da mu svaki pacijent bude bitan tako da se trudio da dobije ispravnu dijagnozu i adekvatnu terapiju. Bio je uvek spreman da pomogne i mlađim kolegama i podeli svoje znanje sa njima.

U njegovoj biografiji moralo bi da stoji da je bio strastven ribolovac i privržen otac Dejanu i Aleksandru i odan suprug Zagorki.

Doktor  Najden biće sahranjen u subotu, 27.jula u 13 časova na Vlasotinačkom groblju.

Takođe pročitajte

Spirulina: zelena supernamirnica

Spirulina je jedna od najnutritivnijih namirnica na čitavoj planeti. Jako male količine ove čudesne namirnice …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.