I ove godine uniforme za đake prvake u opštini Medijana

Gradska opština Medijana, šestu godinu zaredom, obezbedila je uniforme za učenike prvog razreda u 10 osnovnih škola sa njenog područja.
Tim povodom, u dvorištu OŠ „Dušan Radović“ održana je promocija đačkih uniformi.
„Gradska opština Medijana, u okviru pronatalitetne politike koju vodi, nastoji da na sve moguće načine, pomogne i deci i roditeljima“, izjavila je  članica Veća GO Medijana, Maja Živković i dodala da će na području ove opštine 1120 mališana prvi put sesti u školske klupe.
Članica Veća je podsetila da su manifestacije poput „Medijana za bebu više“, „Zimski dani u Medijani“, Kartica za bebe, akcije postavljanja klupa za majku i bebu, organizovanja besplatnih, preventivnih pregleda za žene, Fonda Sveta Petka i Hraniteljstva po meri deteta, samo neke od aktivnosti i događaja namenjenih deci i podsticaju povećanja stope nataliteta.
Živkovićeva, ovom prilikom, pozdravila je sve mališane, poželela im puno uspeha u školi i da budu ponos našeg grada.
Čestitke prvacima povodom polaska u školu, uputio je i direktor OŠ“Dušan Radović“ Miodrag Plavšić, uz izraze zahvalnosti najvećoj niškoj opštini na dosadašnjoj saradnji sa željom da ta saradnja u narednom periodu, bude još uspešnija.
Pet škola – „Dr Zoran Đinđić“, „Sveti Sava“, „Car Konstantin“, „Ćele Kula“ i „Dušan Radović“, koja je bila i domaćin događaja, već prvog školskog dana dobili su uniforme, koje se sastoje od svetloplave majice sa dugim rukavima i tamnoplave majice sa kratkim rukavima. Deo uniformi je i fluorocentni zaštitni prsluk za bezbedan put od kuće do škole. Na majicama i prslucima su štampani logo opštine i nazivi osnovnih škola.
Ostale škole – „Dositej Obradović“, „Radoje Domanović“, „Vožd Karađorđe“, „Učitelj Tasa“ i „Ratko Vukićević“, paketom najveće niške opštine, obradovaće svoje prvake, ovih dana.
Ova akcija deo je pronatalitetne politike Gradske opštine Medijana, kojoj je prioritet u radu, posvećenost najmlađima i novim generacijama.

Takođe pročitajte

Nagradi studenktinji Saši na najbolji logo „Gradske toplane“

Povodom pet decenija rada niška „Gradska toplana“ raspisala je konkurs za novi logo preduzeća a …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.