Humanitarna rolerijada u Nišu

Ski klub Niš 24. septembra od 12-18h organizuje veliku humanitarnu rolerijadu u Niškoj tvrdjavi, gde će se na točkovima, svi zajedno, boriti za Janu kojoj je uspostavljena dijagnoza Tetralogija Fallot sa kojom se bori jako dugo.

Prvu operaciju imala je sa godinu i 3 meseca u Tiršovoj. Druga operacija urađena je 2011.godine zbog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja. Hirurška intervencija je rađena u inostranstvu kada je tokom hospitalizacije nakon mesec dana urađena i operacija kritične subglostične stenoze traheje. Između operacija su urađene i nekoliko katetarizacije, ali je Jani sada potrebna naša pomoć kako bi otišla na treću operaciju u inostranstvu.

Rolerijada u organizaciji Ski kluba „Niš“ održaće se u 3 različita segmenta:

1. Trka na rolerima – od 13h

Mapa dogadjaja
Mapa dogadjaja

Svi učesnici od 6 do 96 godina, imaće priliku da pokažu svoje sposobnosti i brzinu na rolerima utrkujući se na distanci i poligonu. Ovaj dogadjaj biće organizovan u kategorije – U6 (do 6 godina), U8 (do 8god), U12, U14 i U96(od 15 do 96god).

2. Revijalni trening – Slalom na rolerima – od 15h

Posetioci i učesnici će imati priliku da gledaju (ili ako su dovoljno hrabi – učestvuju) na Alpskom Roller ski revijalnom treningu. Alpski Roller ski kao jedan od načina kako skijaši ostaju u formi i tokom letnje sezone, biće održan na nizbrdici odmah iznad letnje pozornice! Ovde će i svi posetioci imati priliku da probaju SKI simulator i saznaju nešto više o samom skijaškom sportu!

3. Revijalni trening Skateboard udruženja – od 14-18h

Ovog vikenda će se skijaši i borderi naći na jednom mestu, zajedno! Svi posetioci imaće priliku da saznaju sve o skateboarding-u koji je nedavno postao olimpijski sport! Udruženje skateboard-era našeg grada će vam pokazati i objasniti sve sto treba da znate, kao i biti sa vama ukoliko želite da prvi put probate ovu aktivnost!

Da Janino srce nastavi i dalje da kuca!

Takođe pročitajte

Andrija Milošević novi umetnički direktor Filmskih susreta

Na prvoj sednici novog Saveta 59. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti Niš za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.