Foto: Opština Vlasotince

Blizu 3000 knjiga vlasotinačkoj biblioteci – Dar Vojne bolnice Niš

Vlasotinačka biblioteka bogatija je za 3000 knjiga koje je dobila od Vojne bolnice u Nišu. Кako kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, za 145 godina postojanja Vojna bolnica stekla je bogat knjižni fond.

Deo našeg knjižnog fonda ustupili smo Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ u Nišu, Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“, a najveći deo ustupamo biblioteci u Vlasotincu. Vojna bolnica i vojno zdravstvo uvek su bili deo naroda. Кroz istoriju smo sa narodom uvek delili dobro i zlo. Danas smo u prilici da sa vama podelimo nešto dobro – rekao je upravnik Vojne bolnice pukovnik dr Veljko Milić.

Naša biblioteka stradala je u požaru 2008. godine i mi još uvek vidamo rane u naporu da obnovimo uništeni knjižni fond i nabavimo nove naslove – rekao je direktor biblioteke Srba Takić, zahvaljujući na poklonu.

Do saradnje vlasotinačke biblioteke i Vojne bolnice Niš došlo je zahvaljujući pravniku Milošu Кrstiću, koji je rodom iz Dadinca, a živi i radi u Beogradu.

Foto: Opština Vlasotince

Na Vojnoj akademiji u Beogradu sam saznao da Vojna bolnica u Nišu poseduje knjige koje mora da idu u staru hartiju. Napravio sam kontakt sa Ministarstvom odbrane, a potom i sa Milom Nedeljković uz čiju pomoć smo se izborili da danas ove knjige stignu u Vlasotince – pojasnio je Кrstić.

Uručenju knjiga prisustvovao je i predsednik opštine Bratislav Petrović koji je izrazio uverenje da će čitaoci rado potražiti pristigle naslove.

Isuviše su nas „obuzeli“ telefoni, a nije sve u životu „na klik“. Čitanje knjiga je lek za dušu i treba ga uzimati što češće – naglasio je Petrović.
Po

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.