sreda , novembar 13 2019
Početna / BIZNIS / Huawei stiže u Niš

Huawei stiže u Niš

Niš obuhvaćen Memorandumom o saradnji između Vlade Srbije i kompanije “Huawei” o izgradnji “pametnih gradova”.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović prisustvovao je sa potpredsednikom Vlade Republike Srbije i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom LJajićem i ministrom finansija Sinišom Malim sastanku sa rukovodstvom kompanije “Huawei”.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Načelno je dogovoreno da Niš bude prva lokalna samouprava u Srbiji u kojoj bi trebalo da bude realizovan projekat pametnih gradova. U tom smislu ćemo u narednom periodu odabrati tri komunalna servisa od testiranih sedam, koji će biti obuhvaćeni pilot projektom. Projekat pametnog grada će u budućnosti znatno olakšati svakodnevni život stanovnika Niša” – rekao je Bulatović.

Potpredsednik “Huawei” Li Đijan istakao je da će delegacija te kompanije u naredne četiri nedelje posetiti Niš, kako bi na terenu razmotrili koji bi komunalni servisi bili najpogodniji za implementaciju projekta “pametnih gradova”. On je dodao i da bi Niš mogao biti dobar primer razvoja koncepta “pametnih gradova” ne samo u Srbiji, već i u Evropi.

Takođe pročitajte

DHL – prvih 50 godina za istoriju

Otkako je davne 1969.godine stvorena međunarodna vazdušna ekspresna kurirska dostava “od vrata do vrata”, zahvaljujući …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.