Hotel na Staroj Planini otvorio vrata za pse lutalice

Đole, Linda i Cveta žive na Staroj Planini. Zahvaljujući menadžmentu hotela “Stara Planina” oni se ove zime nisu smrzavali u ledenim noćima, jer su pušteni u hol hotela da se ugreju i prespavaju!

Oni ovu zimu svoje šapice svaku noć greju u holu toplog hotela na Staroj Planini. Zaposleni su im dozvolili da spavaju u hotelu, kako se ne bi napolju smrzli od zime, i takav milosrdni čin je naišao kod svih veliko oduševljenje. Zovu se Đole, Linda i Cveta i u početku su bili veoma nepovrljivi prema ljudima, da bi se kasnije uz nas zaposlene i goste hotela pripitomili. Tu su već godinu dana i mi ih redovno hranimo, dajemo vodu, igramo se sa njima, a i napravili smo im kućice.“ – kaže zaposlena u hotelu Sanja Jovanović.
Sa dolaskom zime, obilnih snežnih padavina i niskih temperatura, koje su na Staroj Planini ponekad i do minus 10, nije bilo moguće da psi borave napolju, jer bi tako doživeli sudbinu brojnih napuštenih pasa Srbije – izgladnelost, smrzavanje i naposletku smrt.
Ranije su uvek dolazili do glavnog ulaza hotela, stoga smo došli na ideju da ih pustimo da borave u delu ispred recepcije, da bi im bilo toplije. Svi smo se brzo složili da je to najbolje za njih. Nismo bili sigurni kako će gosti reagovati, iako smo “pet friendly” hotel, ali na naše veliko oduševljenje, svi komentari su pozitivni. Deca, a i njihovi roditelji ih obožavaju, uglavnom ih hrane, igraju se sa njima i fotografišu. Naši ljubimci su pitomi, druželjubivi i vrlo pametni. Nikada nisu vršili nuždu u delu ispred recepcije ili upropastili enterijer. Dok borave u predprostoru uglavnom spavaju ili zabavljaju naše najmlađe, a kada neko od njih zalaje, ili lupne šapom o staklo, znamo da žele da idu napolje. Svake večeri se vraćaju, i tu borave u toku noći.“ – za kraj nam kaže Sanja.

Izvor, Foto: Jelena Lena Sladojević
PETFACE

Takođe pročitajte

Šta videti na Divčibarama tokom vikend putovanja?

Iako mnogi od nas najviše vole da provedu godišnji odmor na moru, ne smemo smetnuti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.