petak , 4 decembra 2020

Grupno vežbanje za bolje zdravlje i vitku liniju

Prateći trendove evropskih gradova svakog utorka i četvrtka Gradski park u centru Leskovca postaje mesto za promovisanje zdravih stilova života zahvaljujući Sunčici Dimitrijević, profesionalnom fitnes treneru. 
suncica fitnesSunčica zajedno sa svojim sugrađankama svih uzrasta održi jednoipočasovni  funkcionalni trening koji podrazumeva vežbe oblikovanja tela , snage, izdržljivosti i koordinacije. Zatim je tu i ples kao vid rekreacije ali i “zumba fitnes” i “pilates”.
suncica fitnes leskovac “Energija je neverovatna. U skladu sa svetskim trendovima vežbanje je “pokriveno” popularnom muzikom. U pravom smislu reči  vežbaju deca do 7 godina do nekoliko decenja starijih gospođa. Svako se trudi da vežbe odradi pravilno. Grad je odobrio novčana sredstva a imamo i prijatelje kao što su  “Mg Mivela” koja nam obezbedi flašice vode, jer je unos tečnosti bitan pre, tokom i nakon vežbanja,  “Capriolo” nam je obezbedio rekvizite, “DCP Hemigal” kreme protiv celulita a “Jugprom Hladnjača” zdrave porcije voća, kaže Sunčica koja se ovim poslom  bavi već 18 godina. Vlasnica je fitnes klub “BODYSTEP FIT” u centru Leskovca. suncica vezbanjeRedovno učestvuje na domaćim i internacionalnim sajmovima i seminarima a specijalnost su joj grupni fitnes program :HI -LO Aerobic, Step Aerobic, Mix Aerobic, Pilates, Zumbu a što se individualnih treninga tiče koristi puno rekvizita koji su zastupljeni u fitnes programima.
suncica leskovac fitnesGrupno vežbanje u parku nije novina jer je i prošle godine realizovala projekat iz oblasti sporta koji je finansirala lokalna samouprava.
“Naziv projekta je  bio “Fites u prirodi” a cilj promovisnje rekreacije u prirodi kao segmenta zdravog zivotnog stila.
suncica leskovac park javno vezbanjesuncica vezbanje leskovac“U suštini radi se o tome da se zdrave navike stvaraju fizičkim vežbanjem jer je korist višestruka. Rekreacija je vid prevencije kod mnogih oboljenja. Takođe, razvijaju se  motoričke sposobnosti, osećaj dobrog raspoloženja, više samopouzdanja i energije kao i bolja fizička i radna sposobnost i socijalna integracija. Podstaknuta ovim pozitivnim iskustvom odlučila sam da vežbanje bude još dostupnije, a nema prometnijeg i dostupnijeg mesta u večernjim satima od Gradskog parka. Sada zaista niko ne može imati izgovor zašto nije aktivniji. Ne treba ništa osim dobre volje, navodi Sunčica.

 

 

Takođe pročitajte

Deo Vlasine bogatiji za dvadeset sadnica crvenog hrasta

Članovi udruženja “SEVAP Vlasotince” posadili su prošle nedelje dvadeset sadnica crvenog hrasta pored reke Vlasine. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.