sreda , 29 juna 2022
Foto: Sunčica fitnes

Grupno vežbanje za bolje zdravlje i vitku liniju

Prateći trendove evropskih gradova svakog utorka i četvrtka Gradski park u centru Leskovca postaje mesto za promovisanje zdravih stilova života zahvaljujući Sunčici Dimitrijević, profesionalnom fitnes treneru. 
suncica fitnes
Foto: Sunčica Fitness

Sunčica zajedno sa svojim sugrađankama svih uzrasta održi jednoipočasovni  funkcionalni trening koji podrazumeva vežbe oblikovanja tela , snage, izdržljivosti i koordinacije. Zatim je tu i ples kao vid rekreacije ali i “zumba fitnes” i “pilates”.

suncica fitnes leskovac
Foto: Sunčica Fitness

 “Energija je neverovatna. U skladu sa svetskim trendovima vežbanje je “pokriveno” popularnom muzikom. U pravom smislu reči  vežbaju deca do 7 godina do nekoliko decenja starijih gospođa. Svako se trudi da vežbe odradi pravilno. Grad je odobrio novčana sredstva a imamo i prijatelje kao što su  “Mg Mivela” koja nam obezbedi flašice vode, jer je unos tečnosti bitan pre, tokom i nakon vežbanja,  “Capriolo” nam je obezbedio rekvizite, “DCP Hemigal” kreme protiv celulita a “Jugprom Hladnjača” zdrave porcije voća, kaže Sunčica koja se ovim poslom  bavi već 18 godina. Vlasnica je fitnes klub “BODYSTEP FIT” u centru Leskovca.

suncica vezbanje
Foto: Sunčica Fitness

Redovno učestvuje na domaćim i internacionalnim sajmovima i seminarima a specijalnost su joj grupni fitnes program :HI -LO Aerobic, Step Aerobic, Mix Aerobic, Pilates, Zumbu a što se individualnih treninga tiče koristi puno rekvizita koji su zastupljeni u fitnes programima.

suncica leskovac fitnes
Foto: Sunčica Fitness

Grupno vežbanje u parku nije novina jer je i prošle godine realizovala projekat iz oblasti sporta koji je finansirala lokalna samouprava.

“Naziv projekta je  bio “Fites u prirodi” a cilj promovisnje rekreacije u prirodi kao segmenta zdravog zivotnog stila.
suncica leskovac park javno vezbanje
Foto: Sunčica Fitness
suncica vezbanje leskovac
Foto: Sunčica Fitness

“U suštini radi se o tome da se zdrave navike stvaraju fizičkim vežbanjem jer je korist višestruka. Rekreacija je vid prevencije kod mnogih oboljenja. Takođe, razvijaju se  motoričke sposobnosti, osećaj dobrog raspoloženja, više samopouzdanja i energije kao i bolja fizička i radna sposobnost i socijalna integracija. Podstaknuta ovim pozitivnim iskustvom odlučila sam da vežbanje bude još dostupnije, a nema prometnijeg i dostupnijeg mesta u večernjim satima od Gradskog parka. Sada zaista niko ne može imati izgovor zašto nije aktivniji. Ne treba ništa osim dobre volje, navodi Sunčica.

 

 

Takođe pročitajte

Darko Rundek i Ekipa u Nišu

Darko Rundek i Ekipa će u nedelju, 3. jula, nakon 4 godine nastupiti u Nišu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.