subota , 11 jula 2020

Grčki “kralj džinsa” iz Svrljiga

OD Soluna preko Novog Pazara do Svrljiga tako je tekao poslovni put Geicidisa Avraama koji već 16 godina razvija svoj biznis u Srbiji. U Svrljigu su posebno ponosni na njega, jer je on jedini strani investitor u ovoj opštini, a svoja dva brenda u Grčkoj prodaje u više od 300 prodavnica.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Ne samo da je jedini, već i upošljava 100 radnika koji godišnje sašiju 100.000 farmerica. Zbog kvaliteta i modernog dizajna potražnja je velika, pa on planira da postepeno proširuje svoju proizvodnju, što bi značilo i otvaranje novih radnih mesta.

“Za 10 godina rada u Svrljigu uspeli smo da pet puta povećamo proizvodnju i veoma sam ponosan na ovaj uspeh naše firme Freefashiongr. Praktično smo stvorili novi brend, a verujem da većina mojih sunarodnika i ne zna gde se ova varoš nalazi – priča Avraam, koji je u Svrljig došao silom prilika.

Naime, sarađivao je sa konfekcionarima u Novom Pazaru tako što im je obezbeđivao uslužne poslove šivenja. Radili su za probirljivu klijentelu kao što su “Dizel” i “Riplej”.

“Međutim, moda se stalno menja, a u Novom Pazaru nisu mogli da prate novu tehnologiju obrade džinsa. Modele, koje su zahtevali kupci, tražili su drugačije mašine, tako da smo izgubili poznate marke kao partnere. Napravili smo našu kolekciju, ali kada su moji partneri videli da to dobro ide okrenuli su mi leđa tako da sam morao da se negde preselim. U Svrljigu sam već imao jednog prijatelja koji me je pozvao da nastavim da radim u njegovim pogonima – priseća se Avram poslovnih uspona i padova kojima nije dozvolio da ga promene, već je “sve to bilo samo jedno iskustvo više”.

U Svrljigu sada ima najmoderniji pogon za proizvodnju farmerica za koje platna nabavlja iz Turske. Za svaku kolekciju izbaci po stotinak modela, a njegove dve robne marke su “Damaged” i “Back2jeans”.

 

 

Takođe pročitajte

Prijavite se za besplatnu sadnicu jasena u sklopu akcije „Zasadi svoje drvo“!

Organizacija „Let’s do it Serbia“ šestu godinu zaredom opravdava svoje ime i podstiče građane naše …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.