GOSTOPRIMSTVO – Turistički brend Nišlija

Turizam je jedan od resursa za ostvarivanje ekonomskog razvoja i Grad Niš će raditi na jačanju svojih turističkih kapaciteta, zaključak je sa današnjeg predstavljanja turističkih rezultata Turističke organizacije Niš.

Prema rečima gradonačelnika Darka Bulatovića prihod od turizma tokom prošle godine bio je 1,6 milijarde dinara.
Pored Beograda i Novog Sada kao treći grad po atraktivnosti izdvaja se Niš i to govori podatak da je broj stranih turista za četiri godine dupliran, odnosno od 30 hiljada popeo se na 60 hiljada turista. Brend rasta još uvek traje pa najnovije brojke govore da je broj domaćih turista povećan za 14 posto a stranaca za 25 posto od početka godine.
„Pored Niša turistima je zanimljiva i okolina kao što je Niška Banja, Sićevačka klisura, Cerjanska pećina,…Zadovoljni smo rezultatima i nastavićemo da ulažemo u turističku infrastrukturu“ –  navodi gradonačelnik.
U istraživanjima koje je sproveo HORES turistima koji su posetili Niš najjači utisak je niško gostoprimstvo.
Zato su ovi istorijski rezultati uspeh svih Nišlija i ja sam im na tome zahvalan“ -kaže Uroš Parlić, direktor TON koji ističe da prosečan turista koji poseti ovaj grad ima od 20 do 34 godine, iz Evropske Unije je i zaposlen je.
Trudimo se da budemo prisutni na najznačajnijim promocijama u zemlji i inostranstvu pa smo tako učestvovali na sajmovima u Sofiji, Ljubljani, Moski, Bratislavi i naravno u Beogradu. Aktivan odmor, noćni provod, priroda, odličan transport bilo kojo vrstom prevoza sve su to prednosti koje dovode turiste„- navodi Parlić.

Takođe pročitajte

Završen 12. NLB Organic konkurs: 2.5 miliona za najbolje organske ideje

Tradicionalni Organic konkurs NLB Komercijalne banke danas je zvanično završen svečanom dodelom nagrada u ukupnom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.