četvrtak , 1 decembra 2022

Gitara Paul Reed Smith – u Nišvil džez muzeju

Narednih dana u Nišvil muzeju biće izložen vredan eksponat gitara Paul Reed Smith koju između ostalih koriste Santana i John McLaughlin.

Gitara je poklon Ratka Zjače – uglednog kompozitora, džez gitariste i profesora džez odseka na Univerzitetu u Roterdamu.

Ratko Zjaca sa gitarom Paul Reed Smith – Arhiva Nisville festivala

Zjača je kolekcionar najvrednijih gitara današnjice i poklonio je izuzetan primerak iz svoje bogate kolekcije Nišvil muzeju kao znak poštovanja za sve što Nišvil čini za promociju džez umetnosti.

U propratnom pismu Ratko Zjača je naveo:

  „Oduševljen sam što je Srbija jedna od retkih zemalja koja poseduje džez muzej i tako veliki i ugledan festival kakav nemaju daleko bogatije zemlje. Živim i radim više od 30 godina u Roterdamu koji organizuje najveći evropski dzez festival “North Sea” na kome sam nastupao, kao i na Nišvilu – i mogu da kažem da Nišvil ima daleko bolju atmosferu, organizaciju i publiku – iako ima pedeset puta manji budžet. Zajedno su opravdano uvršteni od strane londonskog Gardijana medju 10 najboljih evropskih džez festivala.
Nišvile zaslužuje daleko veću podršku kojim bi, siguran sam , privukao više tirosta nego moj North Sea festival.  Privilegija je biti učesnik Nišvila. Gitara je moja skromna zahvalnost Nišvilu za sve što je uradio u misiji promocije istinske kulture i pokretanja džez muzejn a jedinstvenog u Evropi“ – stoji u pismu Ratka Zjače.

Takođe pročitajte

5 stvari koje treba izbegavati pri pranju odeće u veš mašini

Da bi vaša odeća bila čista i mirišljava nakon pranja u veš mašini, i da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.