Foto: Mladi ambasadori

Festival poljskih filmova “Visla” – Sedmo izdanje u Nišu

Sa oduševljenjem vas pozivamo da se pridružite sedmom po redu Festivalu Poljskih Filmova “Visla”, koji će se održati od 21. do 23. novembra u Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla” u Nišu. Ovaj praznik poljskog filma obećava da će gledaoce odvesti na nezaboravno putovanje kroz najnovije poljske produkcije koje su osvojile srca i domaćih i stranih publika.

Festival donosi raznolik program koji se sastoji od najnovijih ostvarenja poljskih reditelja, uključujući nagrađivane debitantske filmove i nova dela već priznatih autora čiji smo rad imali priliku pratiti kroz prethodne godine.

21. novembar u 17.30h – “25 GODINA NEVINOSTI”
Drama | Režija: Jan Holoubek | Trajanje: 116 min

“25 godina nevinosti” je rediteljski debi Jana Holubeka, dirljiva senzacionalna drama zasnovana na stvarnim događajima koji su potresli Poljsku. Film prati priču o Tomašu Komendi, mladiću nepravedno osuđenom na 25 godina zatvora zbog zločina koji nije počinio. Kroz film, istražujemo pitanja koja i danas intrigiraju mnoge: kako se ovakva nepravda mogla desiti i zašto je nevin čovek morao čekati pravdu 18 godina?

22. novembar u 17.30h – “BRIŽIT BARDO PREDIVNA”
Drama | Režija: Lech Majewski | Trajanje: 122 min

Radnja smeštena u sredinu 20. veka u Narodnoj Poljskoj prati glavnog junaka, Adama, čiji otac je bio pilot u Drugom svetskom ratu. Film istražuje Adamovu potragu za istinom o ocu, kroz sukobe sa službenicima Službe bezbednosti i njegove lične dileme.

23. novembar u 16.30 – “KRŠTENJE”
Komedija manira | Režija: Jakub Skoczeń | Trajanje: 88 min

“Krštenje” smešteno u decembar 1981. donosi komičan prikaz porodičnih sukoba tokom vanrednog stanja u Poljskoj. Marijana, posvećena katolkinja, želi sprečiti porodične nesuglasice na dan krštenja svog unuka, ali se suočava s izazovima koji dovode do smešnih situacija.

23. novembar u 18h – “CRNA OVCA”
Drama, Komedija | Režija: Aleksander Pietrzak | Trajanje: 102 min

“Crna ovca” je priča o Magdi i Areku, paru sa 25 godina iskustva, koji se suočavaju s izazovima u porodičnom životu. Film istražuje teme ljubavi, porodičnih tajni i izazova koje svaki od likova prolazi kroz neočekivane promene.

Festival poljskih filmova u Nišu organizuju Fondacija “Vspieram” i Mladi ambasadori, uz podršku Univerzitetske biblioteke “Nikola Tesla”. Ne propustite priliku da uživate u ovom jedinstvenom filmskom iskustvu koje obećava da će zadovoljiti raznolike ukuse ljubitelja sedme umetnosti. Vidimo se na “Visli”!

Takođe pročitajte

Magija stiže u novogodišnje AVAntura selo

AVA SHOPPING PARK je tokom cele godine slavio život, radost i unosili smo boje u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.