Festival ArtFemine u Nišu

U godini jubileja Centar za devojke od 12. do 15. jula održava 5. ArtFemine – festival feminističkog aktivizma i umetnosti. Promocija festivala je u četvrtak 5. jula od 12 sati u kafe baru “Dnevna soba” (ul. Svetozara Markovića 14a). Tom prilikom će kako  iz Centra kažu  dati odgovore na neka pitanja kao što su:

– O čemu govori naša 5. predstava koju ćemo premijerno izvesti na festivalu,
– Šta će biti besplatno na ovogodišnjem festivalu i
– Šta će sugrađani i sugrađanke prvi put videti na festivalu, ali i u Nišu?

U okviru festivala ArtFemine Centar za devojke u saradnji sa Francuskim institutom iz Niša organizuje radionicu Ulična umetnost. Radionicu će voditi umetnica prepoznatljiva po muralima koje slika pod pseudonimom TKV (The Kraljica Vila). Ona se već 10 godina bavi oslikavanjem javnog prostora portretima žena.
Radionica se sastoji iz dva dela i održaće se 14. jula u terminima od 10-14h prvi , a od 16-20h drugi deo radionice. Zbog ograničenog broja učesnica potrebno je prijaviti se na radionicu putem mail-a na [email protected].

Dan ranije, 13. jula TKV će biti jedna od govornica panela: “Ironije, istine, borbe i forme” na kome će umetnice govoriti o svojim iskustvima i problemima sa kojima se susreću. Ovaj panel će biti otvoren za javnost i održaće se u galeriji Art55 ( ul. Ćirila i Metodija 17a) i trajaće od 18 -19.30h.

Festivalom ArtFemine otvaramo feministički prostor za povezivanje, osnaživanje, delovanje, druženje aktivistkinja, teoretičarki, umetnica, sugrađana/ki i gošći iz zemlje i regiona. Posebno važan aspekt u okviru ArtFemine festivala je povezivanje i osnaživanje feminističkog podmladka u zemlji i regionu.Festival promoviše žensku umetnost, ženski aktivizam i stvaralaštvo.

Ovogodišnji festival održavamo pod sloganom “One dolaze”.

Takođe pročitajte

Kako napisati brief za dizajn ambalaže

Brief za dizajn ambalaže predstavlja ključni dokument koji objedinjuje sve potrebne informacije, smernice i očekivanja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.