Evolucija finansija kroz kripto valute

Kripto valute su realnost savremenih finansija i poslovanja koje i pored efikasnosti i sigurnosti i dalje izazivaju određeno podozrenje u delu poslovne zajednice i javnosti. O razlozima i zabludama ovakvih uverenja i trenutnim perspektivama ovog tržišta kod nas i u Evropi, razgovaraćemo u okviru novog Startap doručak specjiala sa Markom Matanovićem, COO & suvlasnikom prve kripto menjačnice u Srbiji ECD.rs.

Događaj zajednički organizuju Naučno-tehnološki park u Nišu  i  EU info kutak Niš u sredu, 22. novembra od 11 časova na Naučno-tehnološkom parku (Aleksandra Medvedeva 2a Niš) u Motorola Sali za sastanke.

Kao prva kripto menjačnica u Srbiji, ecd.rs nudi rešenje čuvanja i prenošenja vrednosti kroz prostor i vreme sigurnije i  efikasnije nego što je to bilo moguće ranije. Koristeći prirodu bitkoina i blokčeina ECD omogućava jednostavnu kupovinu/prodaju kripto valuta, sigurno čuvanje i fleksibilno i slobodno raspolaganje sredstvima. U preko 11 godina poslovanja, usluge ove menjačnice je koristilo preko šezdeset hiljada fizičkih lica i 250 pravnih lica, sa više od dvesta hiljada izvršenih transakcija.

Učešće na događaju je besplatno uz obaveznu prijavu putem prijavnog formularaDogađaj se organizuje uživo u Naučno-tehnološkom parku za sve zainteresovane, dok će nedelju dana nakon održavanja snimak biti dostupan na Youtube kanalima organizatora.

O predavaču:

Marko Matanović je  COO i suvlasnik prve kripto menjačnice u Srbiji ECD.rs, sa licencom Narodne banke Srbije. Sa svojom kompanijom, jedan je od osnivača  prve mreže kriptomata, i SBI (Serbian Blockchain Initiative). Kompanija je osnivač prvog kripto Wallet-a u Srbiji i prve mobilne kripto Wallet aplikacije.

Matanović je aktivni učesnik kroz upravljanje i koordinaciju u projektima saradnje sa globalnim kriptoprojektima: CryptoCompare (od 2018 do danas) i Celsius Network (2019-2021)

Kako bi u Evropskoj godini poslovnih veština pokrenuli teme od važnosti za unapređenje poslovnih veština i jačanje konkurentnosti kompanija, EU info kutak Niš Naučno-tehnološki park u Nišu pokrenuli su specijalno izdanje Startap doručka. Evropska komisija je 2023. proglasila godinom poslovnih veština kako bi se podstaklo kontinuirano obrazovanje i osnažili ljudi i kompanije da doprinesu zelenoj i digitalnoj tranziciji, podržavajući inovacije i konkurentnost.

 

Takođe pročitajte

Za 30. rođendan „Nišville“ angažuje 300 volontera!

Nišville Jazz Festival će u ovoj godini proslaviti dva jubileja, 30. godina postojanja i 15. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.