Edukacija i razvoj ruralnog turizma u okviru projekta TO Vlasotince

“Edukacija za poboljšanje turističko-ugostiteljske ponude, razvoj ruralnog turizma i stvaranje jedinstvenog turističkog proizvoda kroz udruživanje” naziv je projekta Turističke organizacije opštine Vlasotince čije sufinansiranje je odobrilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Edukacijama će biti obuhvaćeni domaćini na selu koji imaju sobe za izdavanje, vlasnici hotela, hostela, vlasnici turističkih agencija i predstavnici udruženja čije su oblasti delovanja turizam, planinarenje, gljivarstvo, ekologija i slične oblasti. Sticanje novih znanja treba da unapredi njihov posao, ali i ukupnu ponudu našeg mesta – najavljuje direktor TO Vlasotince Nataša Đokić Živković.

Ukupna vrednost projekta je 1,1,milion dinara, a resorno ministarstvo je izdvojilo 500.000 dinara.

Mi smo prošle godine, pošto je turizam potpuno bio potisnut koronom, iskoristili vreme i popisali domaćinstva koja su zainteresovana za seoski turizam – dodala je Đokić Živković.

Za ove usluge zainteresovano je 20-ak domaćinstava, a pojedini od njih su već preduzeli ozbiljnije korake u tom smeru, pokazuje je stanje na terenu.

Takođe pročitajte

„Hod po ivici” koji ne smete propustiti početkom jula na Staroj Planini

Od 3. do 7. jula ove godine, na Staroj Planini održava se četvrti po redu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.