sreda , 10 avgusta 2022
foto Siniša Dimitrijević Sidži

Druženje sa muzikom -malo klasike, malo džeza

Muzička škola “Stanislav Binički” iz Leskovca priredila je svojim sugrađanima pravi muzički ugođaj pod nazivom “Druženje sa muzikom” na kome su nastupili poznati svetski pijanista Vladimir Milošević ali i otac i sin Dejan (klarinet)  i Vladan (klavir)  Veljković.

foto Siniša Dimitrijević Sidži

Svečana sala Skupštine grada bila je premala da primi sve koji su svesni da nemaju često priliku da uživaju u muziciranju vrhunskih umetnika. Leskovčani su poput stanovnika evropskih i svetskih metropola slušali muziciranje svog sugrađanina pijaniste Vladimira Miloševića koji je upravo u ovoj školi dobio prva znanja o muzici. Svoje školovanje je nastavio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je i magistrirao, u klasi profesorke Nevene Popović a usavršavao se u koncertnim dvoranama širom sveta.

foto Siniša Dimitrijević Sidži

Njegov kolega i student četvrte godine FDU Vladan Veljković sa svojim ocem Dejanom, klarinetistom i profesorom u pomenutoj muzičkoj školi pokazali su da je genetika kada je muzika u pitanju bila naklonjena ovoj porodici.

Što se programa tiče učesnici su se potrudili da pored klasične muzike u vidu Šumanovih i Veberovih  dela priušte i popularne džez note.

 

Takođe pročitajte

Niš ponovo postaje važan centar grnčarije

Niš je u 2022. godini postao grad u kojem je grnčarija opet popularna. Deli prostor je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.