ilustracija

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša prima nove članove

Uslovi za prijem su najmanje dve originalne ili knjige prevoda objavljene kod renomiranog izdavača, za književnike i prevodioce, a za književne kritičare spisak objavljenih kritičkih tekstova u listovima, časopisima, zbornicima i drugim publikacijama koje se bave književnom kritikom, teorijom i esejistikom.O prijemu novih članova odlučivaće se na osnovu njihove zastupljenosti u periodici, zbornicima i antologijama, a jedan od kriterijuma biće i aktivno učešće kandidata u kulturnom životu Grada (književne večeri, promocije, tribine, paneli, radionice). Pravo da konkurišu imaju svi pisci, prevodioci i književni kritičari rođeni ili trajno nastanjeni u Nišu, ili oni koji svojim delovanjem aktivno doprinose afirmaciji književnosti Grada i jugoistočne Srbije.

Pisci koji žele da postanu članovi jedinog niškog referentnog književnog društva sa višedecenijskom tradicijom, potrebno je da pošalju biografiju sa detaljnom bibliografijom, najkasnije do 20. januara 2017. godine na adresu: Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša, Šumatovačka 4, 18000 Niš, ili elektronskim putem na [email protected], sa naznakom „komisiji za prijem novih članova“.

  Odluku o prijemu novih članova doneće Skupština Društva književnika i književnih prevodilaca Niša na sednici koja će se održati krajem januara 2017. godine.

 

 

 

 

 

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša

Takođe pročitajte

Projekcija niških filmova “Bekstvo” i “Kvo vadis” u NKC

Projekcija filmova nekadašnjeg Kino foto kluba “Film novosti” koji predstavlja treću generaciju Pionira filma u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.