Dobrotvorni Svetosavski bal-Ujedinjene Nišlije

Na sedmom dobrotvornom Svetosavskom balu, Nišlije su još jednom pokazale da su ujedinjene kada je humanost i plemenitost u pitanju.

Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da je od donacija koje su uplaćene na račun, zasad prikupljeno 206.000 dinara. S obzirom na to da su računi za uplate i dalje otvoreni, a da brojni humani ljudi i dalje pitaju na koji način mogu da pomognu, očekujemo da ova vrednost u narednih nekoliko dana bude i veća.

Od ove svote, 70% novca biće namenjeno centru za dnevni boravak dece, omladine i odralih lica mentalno ometenih u razvoju „Mara“, dok je ostalih 30% namenjeno Gradskom udruženju za cerebralnu i dečiju paralizu. Na balu se u donatorskoj kutiji prikupljao i novac za izgradnju manastira Svetog Nikole u Proseku, a do kraja večeri prikupljeno je 15.470 dinara.

Studentski kulturni ima čast i zadovoljstvo da već sedam godina razvija ideju gospodina Hadži Ivana Redija. Posebnost ovog bala je ta što se dešava u Svetosavskom domu, a mi smo se potrudili da repertoar prilagodimao prilici i da ispoštujemo poverenje koje nam je Episkop niški, gospodin Arsenije dao. Studentski kulturni centar je na balu predstavio svoje brojne studente, mlade umetnike koji rade u okviru naše institucije.“ – izjavila je dr Dragana Petković, direktorka Studenstkog kulturnog centra.

U programu su učestvovali Akademski hor Studentskog kulturnog centra, pod dirigentskom palicom mr Zorana Stanisavljevića, Ženski hor Studentskog kulturnog centra, koji predvodi mr Ivana Mirović. Nastupio je i Akademski folklorni ansambl „Oro“ čiji je umetnički rukovodilac prof. dr Slavoljub Uzunović. Prisutnima su se predstavili i glumci Akademskog pozorišta, ansambl Garnizona Niš „Tamo daleko“, gudački kvartet „Alegro“, ansambl „Savda sekstet“, vokalni solisti Nada Jovanović, Sara Ristić i Mina Milićević. Pravu starogradsku atmosferu i duh ranijih balova oživeo je i poznati niški ansambl „Đuvegije“.

Posebnost ovog bala je što je bio sa jakom duhovnom notom, a čast nam je što smo uspeli da povežemo duhovnost, našu vojsku i naš narod.

Ovaj bal je vrhunac priče koju nazivamo dobrotvorni Svetosavski bal. Svaka reč ima svoje značenje, tek u zajedništvu te tri reči je cela priča tu. Prvi put u svom sedmogodišnjem trajanju, bal se događa u Svetosavskom domu. I ne na bilo koji dan nego baš na dan Svetog Save.. To sve bal ove godine čini specifičnim, svežim novim“, – navodi Hadži Ivan Redi, idejni tvorac bala.

Кao organizatori sa zadovoljstvom i ponosom možemo da kažemo da smo i ovoga puta uspeli, da je plemenitost i ovog puta pobedila, i čast nam je što smo zajedno uspeli da pokažemo da sabornost i dobročinstvo stvaraju prostora da doživimo dobrobit!

Takođe pročitajte

Posle Meklaflina na niškoj Tvrđavi JANY McPHERSON nastupa na Nišvilu!

Zvezda u usponu latino džez muzike, kubanska pijanistkinja, pevačica i kompozitor Dženi Mekferson nastupiće sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.