sreda , jun 19 2019
Početna / DOŽIVETI STOTU / Od 4.februara MAMOGRAF u Lebanu

Od 4.februara MAMOGRAF u Lebanu

Od narednog ponedeljka, 4. februara, pokretni digitalni mamograf će biti u Lebanu dostupan svim sugrađankama opština Lebane, Bojnik i Medveđa, starosti između pedeset i šezdeset devet godina.

Mamograf će biti instaliran ispred Doma Zdravlja u Lebanu, idućeg ponedeljka, narednih mesec dana, da bi već prve pacijentkinje pregled obavile u utorak 5. februara.

Dogovoreno je da dnevno, od ponedeljka do subote, u terminu između 9:00 i 15:00 sati bude pregledano 40 žena.

Pregled je besplatan i može se obaviti uz zdravstvenu knjižicu, koja ne mora biti overena. Uput onkologa i prateća medicinska dokumentacija potrebni su za žene između četrdesete i pedesete godine starosti.

Zakazivanje pregleda na telefonski broj 016/843-030.

“Svi rezultati dostavljaće se Domu zdravlja, da bi se napravila jedinstvena baza podataka. Ukoliko bude pozitivnih nalaza pacijentkinje će se odmah upućivati na dalje lečenje. Pokretni mamograf će biti u Lebanu sve dok bude zainteresovanih sugrađanki za pregled. Ovo je pravi način da se promene na dojci otkriju u što ranijem stadijumu i ako je potrebno preduzmu mere lečenja, jer je pri ranom otkrivanju rak dojke izlečiv, saopštio je lebanski Dom zdravlja.

 

Takođe pročitajte

Ishrana koja zasićuje može da bude efikasnija od keto ishrane?

Isprobali ste sve moguće moderne načine ishrane – paleo dijetu, dijetu 30 dana, periodično gladovanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.