Od 4.februara MAMOGRAF u Lebanu

Od narednog ponedeljka, 4. februara, pokretni digitalni mamograf će biti u Lebanu dostupan svim sugrađankama opština Lebane, Bojnik i Medveđa, starosti između pedeset i šezdeset devet godina.

Mamograf će biti instaliran ispred Doma Zdravlja u Lebanu, idućeg ponedeljka, narednih mesec dana, da bi već prve pacijentkinje pregled obavile u utorak 5. februara.

Dogovoreno je da dnevno, od ponedeljka do subote, u terminu između 9:00 i 15:00 sati bude pregledano 40 žena.

Pregled je besplatan i može se obaviti uz zdravstvenu knjižicu, koja ne mora biti overena. Uput onkologa i prateća medicinska dokumentacija potrebni su za žene između četrdesete i pedesete godine starosti.

Zakazivanje pregleda na telefonski broj 016/843-030.

„Svi rezultati dostavljaće se Domu zdravlja, da bi se napravila jedinstvena baza podataka. Ukoliko bude pozitivnih nalaza pacijentkinje će se odmah upućivati na dalje lečenje. Pokretni mamograf će biti u Lebanu sve dok bude zainteresovanih sugrađanki za pregled. Ovo je pravi način da se promene na dojci otkriju u što ranijem stadijumu i ako je potrebno preduzmu mere lečenja, jer je pri ranom otkrivanju rak dojke izlečiv, saopštio je lebanski Dom zdravlja.

 

Takođe pročitajte

7 saveta za zdraviji život u čast Svetskom danu zdravlja

Svetski dan zdravlja, koji se svake godine obeležava 7. aprila, predstavlja značajan datum u globalnom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.