foto A.Stevanović

„Dobrica“ otvara LIFFE

Premijerom filma„Ime: Dobrica, prezime: Nepoznato“ sa Slavkom Štimcem u glavnoj ulogi otvara se Leskovački internacionalni festival filmske režije (LIFFE) koji se održava od 13. do 17. septembra.

Glumcu Slavku Štimcu na otvaranju festivala biće dodeljena nagrada „Živojin Žika Pavlović“ za afirmaciju filmske umetnosti u svetu. U Zvaničnoj selekciji biće prikazano 12 filmova iz regiona, od kojih sedam premijerno u Srbiji.

Na festivalu će biti prikazana ostvarenja: Otadžbina“ Olega Novkovića, „Dobra žena“ Mirjane Karanović iz Srbije i „Dnevnik mašinovođe“ Miloša Radovića iz Hrvatske.

U pratećim programima biće predstavljene knjige A ko si ti? Predraga Mikija Manojlovića,“Glumac… je glumac… je glumac” Zijaha Sokolovića i “Filmus” Slobodana Šijana, kao i izložba nagrada i priznanja u kojima je glumio Dragan Nikolić.

Otvaranje festivala obeležiće koncert hora „Viva voks“, dok će na zatvaranju nastupiti pevačica Lena Kovačević.

LIFFE je manifestacija pokrenuta je 2008. godine i promoviše filmske stvaraoce i njihova dela iz zemalja bivše Jugoslavije, a svojim sadržajem doprinosi afirmaciji filmske umetnosti i bioskopske kulture.

Takođe pročitajte

Humanitarni duh: Projekcija filma ‘Koce zauvek’ i sećanje na nemerljivu snagu porodice Kocić

U okviru ovogodišnjeg progrаmа Leto u Vlаsotincu sinoć je u sаli Kulturnog centrа priređenа projekcijа …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.