foto A.Stevanović

“Dobrica” otvara LIFFE

Premijerom filma„Ime: Dobrica, prezime: Nepoznato“ sa Slavkom Štimcem u glavnoj ulogi otvara se Leskovački internacionalni festival filmske režije (LIFFE) koji se održava od 13. do 17. septembra.

Glumcu Slavku Štimcu na otvaranju festivala biće dodeljena nagrada „Živojin Žika Pavlović“ za afirmaciju filmske umetnosti u svetu. U Zvaničnoj selekciji biće prikazano 12 filmova iz regiona, od kojih sedam premijerno u Srbiji.

Na festivalu će biti prikazana ostvarenja: Otadžbina“ Olega Novkovića, „Dobra žena“ Mirjane Karanović iz Srbije i „Dnevnik mašinovođe“ Miloša Radovića iz Hrvatske.

U pratećim programima biće predstavljene knjige A ko si ti? Predraga Mikija Manojlovića,“Glumac… je glumac… je glumac” Zijaha Sokolovića i “Filmus” Slobodana Šijana, kao i izložba nagrada i priznanja u kojima je glumio Dragan Nikolić.

Otvaranje festivala obeležiće koncert hora „Viva voks“, dok će na zatvaranju nastupiti pevačica Lena Kovačević.

LIFFE je manifestacija pokrenuta je 2008. godine i promoviše filmske stvaraoce i njihova dela iz zemalja bivše Jugoslavije, a svojim sadržajem doprinosi afirmaciji filmske umetnosti i bioskopske kulture.

Takođe pročitajte

Niški atletičar postao pivar

Nišliji Stevanu Antanasijeviću atletska karijera nije bila suđena, ali zato preduzetnička jeste. Započeo ju je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.