Dela likovnih amatera tokom cele godine u Domu kulture „Branko Miljković“

Deset likovnih umetnika amatera učestvovalo je tokom prošlog leta na 34. Jugoslovenskoj koloniji likovnih amatera „17 vodenica“ u Donjem Dušniku a njihova dela još uvek možete pogledati u Domu kulture „Branko Miljković“.

Ova manifestacija godinama daje veliki doprinos očuvanju kulturne baštine Zaplanja. Iako je prvobitno zamišljena kao kolonija likovnih amatera, poslednjih godina svoje učešće zabeležili su i akademski umetnici. Ostalo je upamćena da je jedan od učesnika prve kolinije bio poznati slikar Milić od Mačve. Tematika slikanja je slobodna mentor izložbe je akademski umetnik Dragan Radonjić iz Svrljiga.

Učesnici ovogodišnje kolonije su: Svetlana Miladić, Bačka Palanka (ulje na platnu), Žarko Đurić, Pivnice kod Bačke Palanke (ulje na platnu), Rade Stanojević, Leskovac (ulje na platnu), Janko Laco, Zrenjanin (akvarel), Branislav Milenković Palma, Brza kod Leskovca (ulje na platnu), Dragan Radonjić, Svrljig (ulje na platnu), Lana Radan, Bileća (akril),  Dragan Nikolić, Gadžin Han (ulje na platnu), Ivica Anđelković, Gornji Dušnik (ulje na platnu) i Aleksandra Cvetković, Gadžin Han (akril).

Iako je jedna od najstarijih kolonija na ovim prostorima medijski prođe gotovo neopaženo mada je po oceni poznavala umetnosti kvalitet učesnika i dela nesporan. Jedino je pohvalno što su dela izložena tokom cele godine pa ako ste propustil otvaranje možete iskoristiti priliku da razgledate, i uživate.

 

 

Takođe pročitajte

U Grčku sada možete otputovati avionom i autom, ali i liftom

Voleli biste da saznate više o Staroj Grčkoj, ali niste ljubitelj gabaritnih i suvoparnih istorijskih …

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.