Dan karijere u vlasotinačkoj Tehničkoj školi

Tehnička škola iz Vlasotinca u okviru projekta Omladinski fondovi,  u petak 19. maja u periodu od 11 do 14 časova u prostorijama Sportsko-rekreativnog centra „Vlasina“ organizuje manifestaciju „Dan karijere u Vlasotincu“.

Projekat realizuje Fondacija Ane i Vlade Divac u saradnji sa opštinom Vlasotince, a u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa ministarstvom omladine i turizma.

Osnovni cilj manifestacije je promocija daljeg školovanja i zapošljavanja. Učenici osmog razreda osnovne škole mogu se informisati o obrazovnim profilima koje nudi Tehnička škola, a odrasle osobe o mogućnostima prekvalifikacije, dokvalifikacije i sticanju uverenja i sertifikata kroz postupak priznavanja prethodnog učenja. Učenici završnih razreda srednje škole mogu se informisati o mogućnostima nastavka školovanja na visokim školama i fakultetima, dok se nezaposlena lica mogu informisati o kompanijama kao potencijalnim poslodavcima.

Učesnici sajma su kompanije sa kojima Tehnička škola sarađuje u dualnom obrazovanju: Gruner Serbian DOO Vlasotince, Elrad Serbia DOO Vlasotince, Elrad WS-S Vlasotince, FalkeSerbia DOO Leskovac, Aptiv Leskovac, Autostop Leskovac, Motoremont NDN Leskovac, Metaling Leskovac, Prohrom Vlasotince, Metalac Nole Vlasotince, IGM Mladost Leskovac, GZZ Pionir, HSV Vlasotince, AB kop Vlasotince, Kazandžijska radnja BataVlasotince Tu su i Nacionalna služba za zapošljavanje, Regionalna privredna komora Leskovac kao i Seosko turističko domaćinstvo Sunčev breg Slatina.

Učesnici sajma su i fakulteti, Akademije i visoke škole :Mašinski fakultet Niš, Elektronski fakultet Niš, Građevinsko arhitektonski fakultet Niš, Ekonomski fakultet Niš, Filozofski fakultet Niš, Tehnološki fakultet Leskovac, Tehnički fakultet Bor, Fakultet primenjenih nauka Niš, FIMEK Leskovac; Akademija Južna Srbija: Visoka poslovna škola Leskovac, Odsek za poljoprivredno-prehrambene studije Prokuplje, Visoka škola za vaspitače Bujanovac, Odsek za tehnološko-umetničke studije Leskovac i Odsek Visoka poslovna škola Blace; Akademija tehničko-vaspitačkih strukovnih studija: Odsek Niš, Odsek Vranje i Odsek Pirot; ICEPS Leskovac

Takođe pročitajte

Trag fondacija objavila treći konkurs za organizacije u okviru programa „Pokret Polet“

Trag fondacija, u okviru trogodišnjeg programa „Pokret Polet“, objavila je treći konkurs za podršku javnom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.