COVID 19 – nove naredba i preporuke za Nišlije

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša, na osnovu ocene i procene trenutne epidemiološke situacije u gradu doneo je niz naredba i preporuka iz njegove nadležnosti.
Tako se nalaže se zatvaranje svih kockarnica, kladionica, automat klubova, frizerskih i kozmetičkih salona, hitno zatvaranje Auto pijace i buvljaka koji rade subotom i nedeljom, obavezuje se Predškolska ustanova „Pčelica“ da svakom Kol centru u Gradskoj opštini obezbedi medicinske sestre ili vaspitačice kako bi davali logistiku i pomoć u radu.

Takođe, „Pčelica“ će morati da svoja 4 (četiri) kombi vozila sa vozačima stavi na raspolaganje Studentskom centru Niš, kako bi hranu svakodnevno dostavljali korisnicima narodne kuhinje.

Jedna od mera je da Klinički centar Niš, obezbedi pet psihologa koja nisu radno angažovana na Klinici za mentalno zdravlje i uputi ih u Kol centre po Gradskim opštinama radi psihološke podrške ljudima koji su u izolaciji.
Nalaže se Gradskoj upravi, Javnim komunalnim preduzećima i Ustanovama kojima je Grad osnivač da naprave i dostave spiskove svojih zaposlenih koji nisu radno angažovani u svojim organizacijama kako bi bili na raspolaganju Gradskom štabu za vanredne situacije Grada Niša ili podrška Kol centrima u Gradskim opštinama.

Nalaže se Gradskoj upravi kao i svim Javnim komunalnim preduzećima i Ustanovama čiji je osnivač Grad, da sva vozila koja poseduju a nisu neophodna za funkcionisanje u samoj organizaciji stave na raspolaganje Kol centrima u Gradskim opštinama, kako bi se hrana, osnovne životne namirnice ili lekovi, dostavljali licima starijim od 65 godina, osobama sa invalitetom ili licima koja ne mogu biti zbrinuta u potpunosti ili delimično od svojih bližih ili daljih članova porodice.
Nalaže se svim Javno komunalnim preduzećima i Ustanovama koja su neophodna za funkcionisanje Grada, da razmotre mogućnost angažovanja trećih lica.
Nalaže se Gradskoj organizaciji „Crveni Krst“ Niš, da napravi spiskove sa volonterima i dostavi Gradskom štabu za vanredne situacije i svim Kol centrima u Gradskim opštinama zbog logistike i pomoći u radu istih.
Nalaže se svim Skupštinama stanara da preduzmu sve neophodne mere na sprečavanju nastanka i širenja infekcije izazvane korona virusom.
Nalaže se Gradskoj upravi kao i svim Javnim komunalnim preduzećima i Ustanovama čiji je osnivač Grad da sklope ugovore sa Institutom za javno zdravlje Niš ili ostalim specijalizovanim ustanovama koje se bave svim vidovima dezinfekcije, a u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Takođe pročitajte

Na klinici za kardiohirurgiju UKC Nis uradjena je druga transplantacija bubrega ove godine

“Postoji jedna rec koja nas oslobadja sve tezine patnji i bola. Ta rec je LJUBAV” …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.