COVID 19 – apelujemo na samosvest i odgovornost!

Na sednici Saveta za zdravlje opštine Vlasotince, u čijem sastavu se nalazi i predstavnik Zavoda za javno zdravlje, razmotrena je trenutna situacija i primena naloženih mera, uz konstataciju da je opštinski Štab za vanredne situacije dobio prijavu građana da četvorica ljudi, za koje građani tvrde da su došli iz Italije, slobodno šeta ulicama i da nije u samoizolaciji.

Kontaktirali smo i policiju, ali ti ljudi nisu na spisku onih koje policija kontroliše, pa je pretpostavka da su ušli u zemlju pre proglašenja vanrendog stanja. Štab je zadužio člana Opštinskog veća zaduženog za mesne zajednice da ih kontaktira – kaže komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Zoran Todorović.

Većnik zadužen za mesne zajednice Dejan Todorović kaže da je kontaktirao osobe i da ih je, prilikom posete, zatekao kod kuće.

Oni su ušli u zemlju pre uvođenja vanrendog stanja, dobili su uputstva i javili se nadležnoj ustanovi, a njihov period samoizolacije ističe 24.marta. Takođe, u mom prisustvu su zvali ponovo epidemiologa. Za sada kažu da ne osećaju nikakve simptome – kaže Dejan Todorović.

„Još jednom apelujemo na samosvest i odgovornost svakog pojedinca, posebno onih građana koji su ovih dana došli u naš kraj iz zemalja sa velikim brojem zaraženih – ponavlja predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

Policija u Vlasotincu, inače, kontroliše 11 osoba kojima je naložena samoizolacija i do sada je ustanovljeno da poštuju uputstva.

Takođe pročitajte

Nijedna ćelija u organizmu ne može pravilno da funkcioniše bez dovoljne količine DNA

Vid, nervni sistem, kardiovaskularni sistem, imunski sistem – doslovno svaka ćelija u našem organizmu zavisi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.