sreda , maj 22 2019
Početna / BIZNIS / Četiri “zlatna” saveta doktorke Slađane Majkić

Četiri “zlatna” saveta doktorke Slađane Majkić

Dr Snežana Majkić , specijalista opšte medicine i direktorka Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika u Nišu pored terapije svojim pacijentima “prepisuje i terapiju” koja ništa ne košta a dugoročno može puno da im pomogne.

Doktorka Majkić kaže da svako od ove “terapije” treba da uzima onoliko koliko mu treba i da nema “prekomerne doze” a ni redosled nije strogo određen.Ona  se sa svojim saradnicima danas družila sa Nišlijama u Oficirskom domu na prvom Sajmu radničkog-industrijskog zdravlja. Bili su organizovani besplatni lekarski pregledi a najviše interesovanja bilo je za snimanje očnog pritiska, ultrazvuk abdomena i pregled mladeža.

“San bi stavila na prvom mestu i to zdrav san tako da se mora leći pre ponoći jer telu to najviše godi. Uvek savetujem svima da se druže samo sa pozitivnim ljudima jer im oni nikako ne mogu škoditi. Takođe, nemojte obraćati pažnju na sitnice i biti cepidlaka jer to bespotrebno “diže pritisak”. Na četvrtom mestu, ali ne i po važnosti, je da bez obzira šta da vas zadesi nemojte na to gledati kao da je kraj sveta jer nada uvek postoji, savetuje dr Majkić.

Svoj radni vek provela je lečeći radnike u ambulantama Zavoda na čijem je sada čelu i tvrdi da je pored stresa na poslu još problematičnije steći radnu naviku posle duge pauze bez radnog angažovanja ili kada se neko prvi put zapošljava.

Posebno je teško mladima koji treba da potpuno promene svoj bioritam jer su navikli da ostaju noću budni a da po danu spavaju. Kada se zaposle to nije izvodljivo i često je uzrok stresa.

Primećujemo da je kod mladih prisutna gojaznost, deformiteti kičme i stopala, čak i povišen krvni pritisak što ne bi trebalo da je slučaj u njihovim godinama. I veoma su napeti, kaže naša sagovornica.

Takođe pročitajte

Lepe vesti iz Rače na Svetski dan pčela

“Homogenizator za 22 tone meda upravo je “SLETEO” u Pogon za prikupljanje i plasman meda …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.