ponedeljak , 28 novembra 2022

Centar za mame poziva na tribinu o porodičnom nasilju

Milica Đorđević, master socijalni psiholog i stručni radnik pri Centru za socijalni rad podeliće svoje iskustvo na tribini “Porodično nasilje – čija je odgovornost” koju 18.juna u 11 časova organizuje Centar za mame.

Tribina će održati u Dobričkoj ulici broj 2 u vrtiću “Casa dei bambini”. Organizator ističe da je ovo tema koju bi trebali svi da poslušaju bez obzira da li su lično pogođeni, poznaju nekog ko trpi porodično nasilje ili se mozda susretnu nekad u budućnosti.

“Nasilje u porodici je globalni problem koji prelazi granice različitih kultura, rasa, ekonomskih grupa, religija, roda i seksulane orijntacije, ima različite oblike i forme, na različite načine je sankcionisano, a zajednice pokušavaju da nađu najbolja rešenja za prevenciju, suzbijanje i zaštitu od nasilja u porodici. Pojednostavljena objašnjenja počivaju na petpostavci da se “takve” stvari događaju “drugima”, što smanjuje osećaj ranjivosti u nama samima, a ujedno i osećanje empatije sa drugima. Osigurati prave informacije o karakteristikama nasilja u porodici i partnerskog nasilja je važna pretpostavka javnog delovanja u prevenciji,suzbijanju i zaštiti od nasilja, kaže Natalija Filipović iz Centra za mame.
Ona dodaje da je cilj ove tribine apelacija žena i majki, ukazivanje na prava i mere zaštite žena u situacijama nasilja, kako bi bile snažne i odgovrne kao osobe, a ujedno mogle da pruže maksimum u obavljanju jedne od najvažnije i najodgovornije uloge , a to je svakoko uloga majke.

Prijave su poželjne na mejl [email protected]

 

Takođe pročitajte

Kada je pravo vreme za mobilni zubni aparat?

U današnje vreme malo je onih koji se mogu pohvaliti da nemaju potrebu za bilo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.