Foto: Saša Đorđević

Bugari i Italijani ostvarili 4.180 noćenja u Nišu za prva tri meseca

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u Nišu je za prva tri meseca ove godine došlo do povećanja broja turista za 12 posto, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 12,8 posto a broj inostranih povećan se za 10,2 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Što se stranaca tiče povećanju su najviše doprineli komšije Bugari koji su za tri meseca ostvarili 2360 noćenja. Odmah zatim slede Italijani koji su prespavali 1820 noći u Nišu ali su za razliku od njih boravili su 4,2 dana a Bugari tek 1,2 dana. Slede Grci sa 964 i bezmalo dva dana boravka, Nemci sa 534 noćenja i i Rusi sa 511 noćenja.
uros parlic direktor TON“Broj turista i noćenja, pogotovo stranaca, je u stalnom porastu poslednje tri godine. Jednostavno sviđa im se „ukusi i mirisi“ ovog grada. TON pomno prati profil stranaca koji dolaze da mi mogli da prilagodimo i našu ponudu. Ovo nisu klasični turisti već je u putanju poslovan svet. Zajedničko im i to da im se sviđa srdačnost Nišlija, solidno poznavanje engleskog jezika a posebno kuhinja, koja je i po ukusu i po ceni za njih otkriće, kaže direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić.

 

Takođe pročitajte

Lebane po četvrti put organizuje Miholjske susrete sela

I ove godine opština Lebane je kod Ministarstva za brigu o selu prošla na projektu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.