Evropski dan srčane slabosti biće obeležen u Institutu „Niška Banja“

Evropski dan srčane slabosti se obeležava u celoj Evropi od maja 2011. godine, odnosno u Srbiji od 2012. godine u organizaciji Udruženja za srčanu slabost Srbije. Ovaj dan je osmišljen kako bi ukazalo na važnost prepoznavanja srčane insuficijencije, uspostavljanja tačne dijagnoze i adekvatnog lečenja.

Institut ”Niška Banja”, odnosno Klinika za kardiologiju i ove godine će uzeti aktivno učešće u obeležavanju dana srčane slabosti u ponedeljak 9. maja  od 10 do 12 časova tako što će lekari sa građanima ispred stacionara „Zelengora“ razgovarati o tome zašto je srčana slabost jedan od najvećih problema savremene civilizacije.

Meriće im krvni pritisak, davati savete koji se odnose na  prevenciju srčane insuficijencije, odnosno podsećaće bolesnike zašto je bitno da redovno uzimaju propisanu terapiju i da se redovno kontrolišu.

I ove godine biće podeljen štampani materijal koji je koncipiran tako da, na jednostavan način i bez zbunjujuće medicinske terminologije, objasni šta je to srčana slabost, zašto je bitna, koja su to stanja koja dovode do srčane slabosti, koji su simptomi i znaci srčane slabosti, kada se javiti svom lekaru. Interesantna su i poglavlja koja se tiču planiranja terapije, kako ne zaboraviti da uzmete lek, kako se ponašati tokom svakodnevnih aktivnosti.

Takođe pročitajte

Kako se efikasno zaštititi u sezoni virusa?

Sa dolaskom hladnijih meseci, posebno krajem jeseni i početkom zime, nastupa sezona virusa od kojih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.