Braća Filipovići se opraštaju od atletike

Nakon dve decenije profesionalnog bavljenja atletikom, odnosno brzim hodanjem Predrag Filipović rešio je da napusti sport a njegovim stopama planira da krene i brat blizanac Nenad.

Svoju odluku Filipović je podelio sa svojim sugrađanima na Vinskom balu kada mu je lokalna samouprava, u znak zahvalnosti što je promovisao Srbiju i Vlasotince na poslednjoj Olimpijadi, pokloninila sportsku opremu. I pre odlaska finansijski je pomogla njegovo putovanje na najznačajnije sportsko takmičenje. Vlasotinčani su ponosni na braću Filipoviće i od srca su sve ove godine navijali za njih i radovali se njihovim uspesima.

predrag filipovic vinski bal„Mislim da je vreme da se povučem. Nisam razočaran niti ljut već jednostavno godine čine svoje. Nisam imao ni 18 godina kada sam počeo da treniram. Usledile su Olimpijade u Atini, Londonu, Pekingu i sada ova u Riju. Odluku sam doneo pre Rija jer je važno izabrati i momenat kada ćeš otići, potvrdio nam je Predrag koji je za razliku od brata Nenada odlučio da ostane u rodnom gradu. Sa suprugom Marinom ima sina Luku koji ove jeseni polazi u prvi razred.

„Meni je sport mnogo pružio u životu. Biti profesionalni sportista je način života i razmišljanja. To je neprekidna borba sa samim sobom. Ne kajem se nijednog trenutka što sam se toliko dao atletici jer mi je dala mogućnost da pokažem sebe u najboljem svetlu, veli Predrag koji je od lokalne samouprave dobio posao u Sportskom centru.

Priznaje da ne može da nabroji sve koji su mu u životu dali podršku i da jedino ističe trenera Tomislava Stefanović i pokojnog Stojana Baba-Stojanskog, direktora Građevinskog preduzeća „Crna Trava“ koji je pomogao da se osnuje atletski klub u Vlasotincu.

„Najpre Tomislav a zatim i čika Stole su doveli atletiku u naš grad i na tome im treba biti zahvalan. Nikada ne bi možda otišao na Olimpijade da ratni vihor 1993.  godine nije doneo našeg trenera, kaže Predrag koji bi voleo da se angažuje kao trener jer postoji interesovanje za ovaj sport.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.