Hodači Predrag i Nenad 19.avgusta takmiče se na Olimpijadi

Boje Srbije u atletici, odnosno brzom hodanju 19.avgusta u 13 časova po našem vremenu braniće braća Predrag i Nenad Filipović kojima je ovo četvrta, odnosno treća Olimpijada.

“Za disciplinu u kojoj se takmičim prijavljeno je 82 takmičara, sam broj govori koliki je to izazov za nas takmičare. Niko ne može da predvidi šta će se desiti na 30. ili 40. kilometru takmičenja. Ipak, neki moj cilj je poboljšanje ličnog rekorda, rekao je Predrag Filipović i pozvao sve Vlasotinčane i Leskovčane da budu uz njega, njegovog brata Nenada i Vladimira Savanovića iz Leskovca.

Njegov trener Toma Stefanović je rekao da je veliki hendikep to što hodači na ovom takmičenju idu bez trenera, jer po njegovim rečima upravo u takmičenju u brzom hodanju i maratonu prisustvo trenera je od velikog značaja za samog takmičara.

Povodom njegovog odlaska na najveće sportsko takmičenje predsednik Opštine Vlasotince Zoran Todorović i njegov zamenik  Boško Stančić priredili su prijem kojem su prisustvovali i predsednik Sportskog saveza Vlasotinca Milan Jović i direktor Sportske hale Dejan Čikić. Predrag je prvom čoveku svog rodnog grada poklonio knjigu o Olimpijskim igrama u znak zahvalnosti za podršku koju dobija.

“Naša opština tradicionalno pomaže sve svoje sportiste kada odlaze na velika takmičenja, pa to činimo i sada. Čast nam je da jedno malo mesto poput Vlasotinca ima predstavnika na Olimpijadi. Iz opštinskog budzeta za Predraga smo opredelili sredstva od 150 hiljada dinara. S obzirom da on nastupa za reprezentaciju Srbije svakako ima obezbeđeno ono što mu je potrebno za takmičenje, a ovo je naš vid pomoći, kazao je predsednik Todorović i najavio izgradnju atletskog stadiona, najboljeg na jugu Srbije, koji će imati dobre uslove za pripremu sportista i na kome će moći da se održavaju sportska takmičenja, čime će se animirati mladi da se što više bave sportom.

 

Takođe pročitajte

Rezultati foto konkursa 2.Festivala CircleArt – „Zelena promena je ženskog roda?“

Na nedavno završenom javnom pozivu, koji su u okviru EU Zelene nedelje, objavili EU info …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.