Bogdan Zdravković brani boje Srbije u Gruziji

Atletičar Bogdan Zdravković iz Vlasotinca, junirski prvak Srbije u bacanju kugle i diska i reprezentativca atletske reprezentacije u kategoriji mlađih junira od 14. do 18.jula predstavljaće državu na Evropskom atletskom prvenstvu za mlađe juniore (do 18 godina) u Gruziji.

Bogdan je pre desetak dana osvojio srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu. Potrebnu normu za takmičenje u Gruziji Bogdan je ostvario pre tri meseca.

Uoči odlaska na takmičenje primio ga je predsednik opštine Zoran Todorović koji mu je čestitao na uspehu. On je rekao je da će sve sportove, sportiste I njihove uspehe lokalna samouprava uvek podržavati u skladu sa Zakonom o sportu i mogućnostima opštine.

bogdan atletika vlasotince“Na nama je da se borimo da stvaramo što bolje uslove za sve sportiste. Trudićemo se da u narednom periodu realizujemo projekte vezane za ovu oblast I konkurišemo kako kod fonda IPA, tako I kod drugih donatora i ministarstava – rekao je Todorović.

-Nadam se da ću dobro predstavljati svoj grad I zemlju iz koje dolazim. Za mene je čast nositi dres reprezentacije Srbije – rekao je mladi Zdravković.

Prijemu su prisustvovali I Bogdanov trener Miloš Mitov  i predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Jović.

“Iza Bogdana stoji veliki rad. Najveći njegov uspeh za sada je učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Gruziji.On je spreman I nadamo se dobrom rezultatu – rekao je trener Mitov.

Predsednik Sportskog saveza Milan Jović dodao je da postignuti rezultati ne čude jer u vlasotinačkom atletskom klubu rade sjajni pedagozi I sportski stručnjaci.

Takođe pročitajte

Sofija domaćin Balkan eCommerce samita 4. i 5.aprila

Zamislite najveće stručnjake e-commerce biznisa iz centralne Evrope i sa Balkana na jednom mestu. Upravo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.