četvrtak , 29 oktobra 2020

Biblioteka u Prokuplju besplatno upisuje nove članove

Kako bi knjigu učinili dostupnijom svima koji žele da čitaju, Narodna biblioteka „Rade Drainac“ iz Prokuplja od 1. januara 2017. godine uvodi besplatan upis u Biblioteku određenim kategorijama stanovništva.
“Odlučili smo da praksu mnogih biblioteka u Srbiji sprovedemo u delo i kod nas. Tako ćemo invalidima, korisnicima Centra za socijalni rad, trudnicama, nezaposlenima, starijim od 65 godina i dobrovoljnim davaocima krvi omogućiti besplatan upis. Sve sa ciljem da knjiga svima onima koji žele da čitaju bude dostupna, a da ih finansije pritom ne ometu u tome, istakao je direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović.

Dugogodišnju tradiciju besplatnog upisa Biblioteka nastavlja da neguje sa prokupačkim osnovnim školama, te je tako i ove godine besplatne članske karte podelila novoj generaciji prvaka. Bibliotaka u Prokuplju trenutno ima nešto manje od 2.000 članova.

“Godišnja članska karta na Odeljenju za odrasle košta 500, a na Dečijem 300 dinara. Učlanjenje za grupe od deset i više članova donosi popust, pa tako u ovom slučaju odrasli plaćaju 300, a deca 200 dinara, naglašava Ognjanović.

Takođe pročitajte

Profesorka Vera povezala sport i nauku u dalekoj Australiji

Prof.dr Vera Ignjatović, rođena je Nišlijka, koja više od 40 godina živi i radi u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.