petak , 18 septembra 2020

Miljazim – pekar dobrog srca iz Vranja

Mladi pekar Miljazim Gegulaj (36) iz Bujanovca odlučio je pre dve godine da otvori pekaru u Vranju i proširi porodični posao. Važi za humanistu, ali nerado priča o tome da svakodnevno pomaže bolesnoj deci.

Ovaj otac troje dece ne misli da radi veliku stvar, već da je potreba da drugima pomognemo u svima nama. Kada je pre dve godine, započeo svoj biznis na njegova vrata zakucali su ljudi iz Udruženja za pomoć nedovoljno mentalno razvijenim osobama i pitali da li bi mogao da donira po jedan obrok za mališane.

“Od tada ja svakog jutra spremam doručak za njih, nekada je to burek, nekada nešto drugo od peciva koje imam u ponudi, smatram da je to najmanje što mogu da uradim i da moramo da se pomažemo, kaže Gegulaj za Novosti.

O humanosti njega i supruge koja mu pomaže u pekare svedoči ručno izrađena novogodišnja čestitka iz udruženja koja krasi pult u pekari.

“Svake godine nas se sete i hvala im na tome. Srećan sam kad vidim tu čestitku i pomislim da sam im bar malo olakšao život.Voleo bih da mogu još više da pomognem – priča Gegulaj.

Pekara u naselju Češalj u Vranju je jedno od omiljenih mesta za kupovinu peciva Vranjanaca. Dok razgovaramo sa vlasnikom pekare veliki broj mušterija ulazi i Miljazima pozdravlja s „dobro jutro komšija“.On odgovara sa osmehom i nastavlja priču:

“Vidite da ovim ljudima ne smeta što sam Albanac, naša ekipa je mešovita osim mene i supruge rade i dve žene koje su Srpkinje i mi odlično funkcionišemo, veli Gegulaj.

On dodaje da idu praznici i poziva sve ljude, koje god nacionalnosti bili da pomognu onima koji nemaju.

Takođe pročitajte

Porodični rituali koji će ulepšati detinjstvo vašeg deteta

Porodični rituali vrlo su korisni za lepšu porodičnu svakodnevicu i život, pa i bogatije detinjstvo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.