Balans je u sportu kao i u životu najvažniji

Kao neko ko je uspeo da za jedan sat, 59 minuta i 25 sekunde prepliva 1.500 metara, vozi bicikl 40 kilometara i istrči 20 kilometara Novosađanin Milan Tomin (20) ima sasvim jednostavan savet za zdrav život  – balans, kako u ishrani tako u svemu ostalom u životu.

milan tomin plivanjeMilan je minulog vikenda na Vlasinskom jezeru postao prvak u olimpijskom Triatlonu za 2016. godinu. On trenira za Triatlon kluba „Triogu racing“ iz Novog Sada i ovo mu je peta pobeda na seniorskom prvenstvu Srbije a ima  bronzu sa Balkanskog prvenstva. Zanimljivo je da je ostvario bolje rezultate od prošlogodišneg pobednika Danila Jovanovića za sedam minuta.milan tomin biciklizam

Milan veli da su uslovi za takmičenje bili idealni i da mu nije smetala ledena voda, po čemu je Vlasinsko jezero inače poznato.

„Po meni vreme je bilo odlično, čak je i temperatura vode bila idealna za trku. Posle zagrevanja sam se obukao i zadržao temperaturu za razliku od većine drugih takmičara, kaže Milan koji se za ovo takmičenje ozbiljno spremao i trenirao čak 16 sati nedeljno. On nema nikakav poseban recept za dobru kondiciju i zdravlje jedino što može da savetuje je da svako nađe ono što mu prija.

milan tomin novi sad„Ne verujem da izbacivanjem nečeg iz ishrane ili konzumiranjem samo određene vrste hrane možete sebi pomoći na bilo koji način. Krajnosti nisu dobre ni u čemu već je  balans je najbitniji . Kako u ishrani tako i svemu ostalom, kaže Milan kome je najkomplikovanije da uskladi akademski i sportski život. Kao neko ko trenira već osam godina kaže da je za vrhunski sport potrebno mnogo odricanja baš zbog tih društvenih obaveza.

pobednici triatlona
pobednici triatlona

Njemu tek slede velike promene u životu jer krajem avgusta počinje studije hemije na „Queens university of Charlotte“ u Šarloti, Severna Karolina gde će nastaviti i da trenira.

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.