Bajkerke iz Srbije na nesvakidašnjem međunarodnom događaju

Prvi put u istoriji motociklizma žene, bajkerke iz svih krajeva sveta, okupljaju se oko nesvakidašnjeg i hrabrog poduhvata.

Zajedničkim snagama, na svojim motorima, bajkerke iz čitavog sveta za samo godinu dana proneće prvu međunarodnu žensku motoštafetu kroz oko 120 zemalja i obići će svih 6 naseljenih kontinenata. Avantura neće biti nimalo laka, voziće se po kiši, po snegu, kroz oluje, preko planina i pustinja, noću, danju, po magli, bez pauze! 365 dana bez predaha, bez obzira na vremenske uslove, bajkerke će jedna drugoj u ruke predavati štafetu i voziti je dalje, do sledeće destinacije, do sledeće bajkerke, sve dok štafeta ne bude obišla svet i vratila se na mesto odakle je krenula.

Ideju su pokrenule bajkerke iz Velike Britanije, sa Hejli Bel (Hayley Bell) na čelu, s ciljem globalnog ujedinjenja i stvaranja moto-sestrinstva između žena u moto-svetu širom planete, i davanjem podsticaja i inspiracije ženama da se odvaže i zakorače u divan svet motociklizma. Zvaničan broj registrovanih učesnica na zvaničnoj Fejsbuk stranici već premašuje 15.000 bajkerki, i svakog dana sve je više žena koje se priključuju ovoj jedinstvenoj avanturi. Pored ujedinjenja i zbližavanja bajkerki, širom sveta, ova štafeta ima za cilj skretanje pažnje moto industrije na brojnost žena u moto svetu, kako bi se na taj način uticalo na prilagođavanje motocikala i moto opreme potrebama žena. Žene jednostavno žele da imaju ravnopravan izbor po pitanju modela motocikala, i moto opreme koji bi bili prilagođeni njihovim potrebama!

Trenutno je u Srbiji prijavljeno 42 devojaka (16.03.2019), ali taj broj svakodnevno raste. Osim ciljeva koje su definisali organizatori, srpski tim želi da proširi svest o karcinomu i značaju preventivnih pregleda. Osim navedenog ideja je da se Srbija i njeno kulturno-istorijsko nasleđe predstave svetu na jedan drugačiji i lep način.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.