Akademsko pozorište niškog SKC NIŠ osvojilo četiri nagrade u Kragujevcu

„Kući“, predstava Akademskog pozorišta SKC Niš, je sa festivala amaterskih pozorišta u Kragujevcu donela čak četiri nagrade. Festival „Kulisa“ održan je minulog vikenda u organizaciji SKC Kragujevac.

Nagrada za najbolju ulogu, treća nagrada za najbolju predstavu u celini i dve nagrade žirija učesnika – ansambl predstave „Kući“, Akademskog pozorišta SKC Niš, je posle 8. „Kulise“ bogatiji za još četiri priznanja.

Nagrada za najbolju ulogu na festivalu pripala je Anđeli Andrijević, za ulogu Tanje Riđe u predstavi „Kući“.

„Zbog autentičnosti i jednostavnosti izraza u izvođenju izuzetno teškog glumačkog zadatka, žiri je doneo odluku da se nagrada za najbolju ulogu dodeli Anđeli Andrijević“, stoji u obrazloženju.

Predstava „Kući“ dobila je treću nagradu za najbolju predstavu u celini.

„Zbog predanog i posvećenog osvajanja dramskog sadržaja i likova koji, iako možda naizgled bliski godinama izvođača i izvođačica, ipak jesu nesvakidašnji, kao i vremenski, ideolški i socijalno udaljeni od njih, a uprkos težini zadatka, ansambl ove predstave je uspešno ispričao priču i izborio se sa zahtevnim zadacima, te je žiri doneo odluku da se treća nagrada za najbolju predstavu u celini dodeli predstavi –Kući-, Akademskog pozorišta SKC Niš“, naveo je žiri.

Priznanja za naš ansambl stigle su i od žirija učesnika.

Nagradu „Dragomir Bojanić Gidra“ za glumačku bravuru žiri učesnika dodelio je Aleksi Stojiljkoviću za ulogu „Sineta“. Nagradu „Mileva Žikić“ za glumačku bravuru žiri učesnika dodelio je Milici Mitić, za ulogu „Blizančeta“.

Inače, drugu nagradu za najbolju predstavu osvojio je Glumački atelje Doma kulture iz Čačka za predstavu „Ručni rad ili Tajna jednog pisma“, a prvu nagradu dobio je Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej za predstavu „2:14“.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.