nedelja , 7 marta 2021

AERODROM NIŠ – zapadna Evropa sve bliža

Na osnovu Vladine odluke o proglašenju linija u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju od 1. jula iz Niša će se uspostaviti vazdušni saobraćaj ka 12 gradova zapadne Evrope. Ovaj red letenja važiće do 30.juna 2023. godine.

Dva puta nedeljno leteće se ka Nirnbergu, Hanoveru, Frankfurtu, Кarlsrueu i Fridrishafenu u Nemačkoj, Geteborgu u Švedskoj, Bolonji i Rimu u Italiji, Salcburgu u Austriji, Budimpešti i Ljubljani. Tri puta nedeljno, leteće se iz Niša i ka Tivtu, ali samo u vreme letnje sezone, odnosno od maja do oktobra.

Ovo je važno i za razvoj turizma, i svakako za našu dijasporu, jer su se linije i definisale po tome gde postoji potreba, ali ne postoji dovoljna komercijalna opravdanost za njihovo pokretanje, bez pomoći države.” – naglasio je Gradonačelnik Niša

Sa ovim novim linija iz Niša će biti ukupno 25 letova nedeljno. Letove su za sada organizuju dve niskobudžetne kompanije „Rajaner“ i „Vizer“ i švajcarska nacionalna avio kompanija „Sviser“. Кo će biti novi prevoznici znače se nakon javnog poziva koji treba da raspiše Vlada Srbije. za razvoj novih linija Vlada će uložiti pet milione evra.

Takođe pročitajte

Dobrotvorna turističko-rekreativna šetnja Niševačkom klisurom

Cilj ove dobrotvorne turističko- rekreativne ture pored upoznavanja sa prirodnim i kulturno istorijskim vrednostima Niševačke …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.