utorak , 13 aprila 2021

Novo lice “Novog Zemuna” – kultno mesto dobrog provoda

Hotel “Novi Zemun”, jedan od simbola varošice pored Vlasine, koji decenijama stoji na samom ulazu  u vlasotinački kej uskoro će zasijati starim sjajem na radost generacija koje ga pamte kao kultno mesto dobrog provoda.

“Vodeći se idejom da spoj mladosti i iskustva garantuje vrhunske rezultate, kompanija Šar-prom, koja je nedavno kupila Novi Zemun, rekonstrukciju hotela prepustila je mladom kreativnom timu, koji ima zadatak da od ruiniranog objekta, čije su zidine odolele vremenu ali čija unutrašnjost nije odolela ljudima, napravi moderno mesto koje će biti prožeto duhom starih dana, najavljuje Kreativni tim kompanije “Šar – Prom” i dodaje da Vlasotinčane i njihove goste na “novom – starom” mestu u budućnosti očekuju izložbe, kulturne večeri, kao i ukusna hrana, najraznovrsniji izbor pića i neizostavna živa muzika, koja u takvom ambijentu naročito dobro zvuči.

Kompletan dizajn eksterijera i enterijera hotela Novi Zemun delo je dizajnerke Tijane Lalović, a planirano je da, između ostalog, renovirani hotel ima sopstvenu biblioteku, te deo za mališane kako unutar, tako i izvan objekta, kako bi roditelji mogli u potpunosti da se prepuste uživanju na ekskluzivnoj lokaciji na desnoj obali Vlasine, ističu u ovoj kompaniji.

Kompanija Šar – prom otvaranje kompletno renoviranog hotela Novi Zemun planirala je za 1. jun ove godine, ali je usled veoma lošeg trenutnog stanja objekta i nepredviđenih dodatnih radova, moguće da će datum otvaranja biti pomeren, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana. U objekat koji nema struju, vodu i kanalizaciju i koga je ljudska obest i nemar dovela do neprepoznatljivosti, pomenuta kompanija narednih meseci planira da uloži ozbiljna sredstva, kako bi Vlasotince ponovo dobilo reprezentativni objekat visokog turizma na ponos svojih stanovnika.

Podsećanja radi hotel Novi Zemun sagrađen je početkom devedesetih godina, na mestu starog hotela koji je nastradao u poplavi 1988. godine. Hotel je radio do 2003. godine, od kada je u stanju konstantnog propadanja.

 

 

 

 

 

 

 

Takođe pročitajte

LUCHA T8 – Kako da harmonizujemo um, telo i duh

U ovom savremnom dobu i ubrzanom tempu života skoro svakodnevno osećamo iscrpljenost, stres, glavobolje, napetost …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.