nedelja , 7 marta 2021

ACTA MEDICA MEDIANE – rad doktora Cvetanovića jedan od najčitanijih

Doktorski rad dr sci.med Gorana Cvetanovića „Uticaj akutnih hroničnih komplikacija na kvalitet života obolelih od dijabetesa“  proglašen je za jedan od najčitanijih u međunarodnom časopisu iz oblasti biomedicinskih nauka “Acta medica Medianae”.

U Svečanoj sali Medicinskog fakulteta u Nišu gradonačelniku Leskovca dr sci. med Goranu Cvetanoviću uručena je nagrada u vidu zahvalnice.

“Smatram da, u skladu sa profesijom, kao specijalista interne medicine, i u skladu sa funkcijom koju trenutno obavljam moram voditi računa o kvalitetu života, i upravo je kvalitet života tema kojom se moj rad bavi. Zahvaljujem se Lekarskoj komori koja ima predivne profesore koji imaju znanje i kvalitet i koji to znanje znaju da prenesu i koji omogućavaju da se lekari bave naučnim radom, ali imaju i veliki broj stručnih sastanaka gde lekari razmenjuju svoja iskustva i što je najbitnije mogu to iskustvo implementiraju u praksi i prenesu na mlađe generacije, kazao je doktor Cvetanović koji obavlja i funkciju gradonačelnika Leskovca.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam u prisustvu predsednika Skupštine Lekarske komore, dr Gordane Lučić i predsednika Regionalne lekarske komore Jugoistočne Srbije, prof. dr Borisa Đinđića, na ovom vrlo značajnom skupu. Pre 3 godine odbranio sam doktorat sa temom „Uticaj akutnih hroničnih komplikacija na kvalitet života obolelih od dijabetesa“, koji sam imao čast da predstavim i u Los Anđelesu, na poziv Lekarske komore SAD. 

Danas se na Medicinskom fakultetu novinarima obratio i prof. dr Boris Đinđić, predsednik Regionalne lekarske komore za jugoistočnu Srbiju i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Nišu. On je istakao da je današnji skup pre svega namenjen lekarima iz jugoistočne Srbije da bi oni uvideli da je Lekarska komora zaista njihova druga kuća, i da će komora nastaviti da podržava sve stručne i naučne aktivnosti. S tim u vezi je organizovana prezentacija međunarodnog medicinskog časopisa sa ovog prostora a dodeljene su i nagrade autorima najboljih radova.

„Rad dr Gorana Cvetanovića i još pet proglašeni su najboljim od strane EBSCO baze iz SAD gde je časopis Acta Medica Medinae indeksiran zato što su najviše čitani, pregledani, preuzimani i korišćeni kao osnova za pisanje drugih radova“ – rekao je profesor Đinđić.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović dobio je zahvalnicu povodom rada „Kliničke i epidemiološke karakteristike akutnog koronarnog sindroma i ishod lečenja u Jablaničkom okrugu“.

Zahvalnicu je uručena od strane Lekarske komore Srbije i uredništva časopisa Acta medica Medianae.

Gradonačelnik Cvetanović je nagradu preuzeo u prisustvu kolega i saradnika koji su učestvovali u izradi rada.

Takođe pročitajte

Kako olakšati sebi kada se osećamo loše

Često se nađemo u situaciji da nas obuzme neprijatan osećaj emocionalne praznine, koji utiče na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.