Zvučna imena svetske arhitekture po treći put u Nišu

Poznate arhitekte sveta predstaviće svoje projekte iz oblasti savremenog stanovanja u okviru treće međunarodne bijenalne izložbe „Stanovanje – Housing 19“, od 5. do 10. novembra, u galeriji Arsenal u Niškoj tvrđavi.

Organizatori izložbe su Građevinsko-arhitektonski fakultet u Nišu i Klaster urbanog planiranja.
Naučno-umetnički odbor sastavljen od profesora arhitekture osam inostranih univerziteta, recenzirao je 80 radova autora i autorskih timova iz 30 zemalja. Publici će biti prikazan arhitektonski opus iz oblasti savremenog stanovanja nastao u poslednje dve godine, sa posebnim osvrtom na zgrade socijalnog stanovanja. Važan segment izložbe je i prezentacija istraživanja na temu savremenog stanovanja. Posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa procesom projektovanja poznatih projektantskih biroa kao što su Renzo Piano Building Workshop, MDW Architecture, Arquitecnica i drugim.
U danima trajanja izložbe održaće se serija predavanja vodećih stručnjaka iz spomenute oblasti, prezentacije savremenih materijala, kao i radionica namenjena studentima arhitekture na temu smeštaja raseljenih i izbeglih lica.
Svečano otvaranje izložbe zakazano je za utorak, 5. novembar u 17č, u Paviljonu u niškoj Tvrđavi. Program počinje predavanjem arhitekte Milana Đurića, profesora Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, predsednika Udruženja arhitekata Srbije.
Izložbu su podržali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Inženjerska komora Srbije.

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.