Zvezdara teatar i predstava „Voz“ u Nišu

Gostovanje Zvezdara teatra sa predstavom „Voz“  Nišlije će moći da pogledaju 5. oktobra od 20 časova.

Predstava je imala premijeru 24.10.2015. i od tada se sa izuzetno velikim uspehom i interesovanjem igra u Zvezdara teatru. Voz je do sada videlo blizu 9 000 gledalaca, izvedena je 34 puta, a posećenost joj je čak 97%.
U predstavi se pojavljuju samo dva lika Crni i Beli . Van scene, a pre nego što započne sama predstava, Crni spasava Belog da se ne baci pod voz i odvodi ga u svoj stan gde se i cela akcija odigrava. Crni je bivši osuđenik i hrišćanin dok je Beli ateista i profesor. Oni raspravljaju o ljudskoj patnji, o tome zašto i da li treba živeti, o razlozima zašto je Crni pokušao samoubistvo. Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, ona publiku podstiče da i sama razmišlja, da bude aktivan učesnik, da dođe do svojih odgovora.

„Duodrama (Voja Brajović i Sergej Trifunović) koja je na uzbudljiv, potresan, na mahove i duhovit, umetnički snažan način otvorila danas goruća (večita) pitanja o (be)smislu, (ne)verovanju, (ne) odgovornosti čoveka za sebe i sve oko sebe.

Iz scene u scenu nižu se duboka filozofska pitanja, dileme, sučeljavaju (ne)moguća gledišta, koja kroz scenski izraz postaju tako bliska, gotovo svakodnevna, bazična, životvorna.

Maestralni Sergej Trifunović, kao Crni – čovek koji je spoznao da je „duhovno bankrotstvo“ ipak najgori izbor,- između ostalog, iznova je dokazao kakve genijalne kreacije je sposoban da iznedri.

Voja Brajović i kao reditelj i kao Beli, profesor filozofije (koji sebe naziva profesorom mraka) je svojom harizmom i umetničkim volumenom otelotvorio znake prepoznavanja koji vode, sa jedne strane, u ništavilo i, sa druge, u mogućnost čovekoljublja.

Prevod teksta potpisuju Milica i Branislav Mihajlović, kostim Jelisaveta Tatić Čuturilo a impresionirani predstavom o svojim utiscima su govorili Dara Džokić, Lila Radonjić, Vlada Dekić i mnogi drugi.“ T. Nježić

Karte su u prodaji od 15. septembra, po ceni od 1000 dinara za parter i 800 dinara balkon.
Sve dodatne informacije možete dobiti na tel. 018527371 i 018245472.

Takođe pročitajte

Andrija Milošević novi umetnički direktor Filmskih susreta

Na prvoj sednici novog Saveta 59. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti Niš za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.