„Žene stvaraju – razgovori koji pokreću“ – nova gošća Ognjenka Lakićević

Novi književni razgovor „Žene stvaraju – priče koje pokreću“ zakazan je za 16. jun od 17 časova u prostorijama EU info Kutka (Vožda Karađorđa 5, Niš).

Ovog petka gošća će biti pesnikinja Ognjenka Lakićević sa kojom će razgovor voditi Milica Vučković, pesnikinja i filološkinja književnosti.

Ideja ciklusa „Žene stvaraju – priče koje pokreću“ je da zajedno sa istaknutim  književnicama i stvaraocima govorimo o stvaralaštvu i poetici, ali i o položaju žene i ženskom identitetu u našem društvu.

Ognjenka Lakićević popularna je pesnikinja, muzičarka i osnivačica benda Autopark. Njene zbirke pesama izraz su borbe za pravedniji i osećajniji svet, za preživljavanje empatije u narastajućem otuđenju, za veću hrabrost i odgovorniju samosvest. Iako naizgled individualna i ljubavna, nežno upakovana u mikrouniverzum, Ognjenkina poezija dotiče se i globalnih tema, brojnih znakova za uzbunu sa kojima se svaka indivua sudara, strepnjom šta će čovek postati. Kao takve, njene pesme pružaju laku identifikaciju velikom krugu čitalaca, kojima Ognjenka pesnikinja postaje „vodič kroz požare“ i inspiracija za unutrašnji rast.

Takođe pročitajte

Za 30. rođendan „Nišville“ angažuje 300 volontera!

Nišville Jazz Festival će u ovoj godini proslaviti dva jubileja, 30. godina postojanja i 15. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.