Zbog bolesnog kolena promenila život

Zbog problema sa kolenom profesorka engleskog i španskog jezika Jovana Stepanović (28) iz Vlasotinca počela je pre dve godine da se bavi bodi bildingom a ovog aprila postala je državna reprezentativka koja će se takmičiti na Svetskom prvenstvu u bodi bildingu i fitnesu u IBFF federaciji 25.juna u slovenačkom gradu Kopru. 

jovana stepanovic i filip dojcinovicJovana je imala sreću što je njen momak Filip Dojčinović (30) šampion Srbije za prošlu godinu u bodi bildingu u IBFF federaciji

Oni su osnivači i članovi prvog bodi bilding kluba “Alfa 016” u Vlasotincu. Filip ističe da ne bi trebao niko da pomisli da uspeh u ovom sportu može doći preko noći već da je to rezultat jednog posebnog načina života i razmišljanja. Veli da su njegovi uzori Miloš Šarčev i Arnold Švarceneger zbog toga što oni nisu samo „vajali“ mišiće već su uspeli da ovaj sport podignu na jedan viši nivo i da uspeju u životu i na drugim poljima.

„Ne postoje nikakva starosna ili bilo kakva druga ograničenja da se neko bavi ovim sportom jer to nije samo „dizanje tegova“ to je čitav sistem aktivnosti koje se mogu prilagoditi u zavisnosti od toga da li želite da se time bavite rekreativno ili takmičarski. Rekreativcima bi preporučio treninge 3-4 puta nedeljno a što se takmičara tiče tu već postoje neka ograničenja što se tiče unosa hrane, soli i svega što je potrebno da se bude u kondiciji, kaže Filip.

jovana stepanovic bodi bildingJovana je jedna od 14 takmičara koji će braniti boje Srbije u Sloveniji. Ona će se takmičiti u kategoriji „miss fitness model“

filip dojcinovic bodi bilding“Moj moto za rad i trening je “nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati”. Uz ovakav moto mogu da se stvaraju šampioni u svim sportovima pa i ovom našem.Na svakom treningu vežbamo određene mišićne partije, vežbe sa opterećenjima. Znanje prenosim iz svog ličnog iskustva koje sam sticao 12 godina, za sve te godine uredno sam beležio svoj način ishrane i treninge i to koristim u svom radu. Radim sa dečakom od 16 godina, Aleksandrom Vidosavljevićem, koji boluje od cerebralne paralize. Rad sa njim je vrlo odgovoran, mora se sistematski pristupiti radu sa njim. Veliki problem je što nedostaje adekvatna oprema za ovakav rad sa decom. U kontaktu sa roditeljima pokušavamo da pronađemo adekvatno rešenje, kako bi mu bar omogućili i stvorili što bolje uslove za život. Sa Aleksandrom radim već četiri meseci i ima pomaka u motorici i držanju tela. Takođe, kondicioni i motivacioni trener sam Sokolu Arsiću, višestrukom državnom prvaku Srbije, balkanskom prvaku i vicešampionu Evrope u kik boksu”.

foto Milan Čavić

Takođe pročitajte

Humanitarni duh: Projekcija filma ‘Koce zauvek’ i sećanje na nemerljivu snagu porodice Kocić

U okviru ovogodišnjeg progrаmа Leto u Vlаsotincu sinoć je u sаli Kulturnog centrа priređenа projekcijа …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.