utorak , 20 aprila 2021

Završeni murali na zidovima Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju

Projekat “MLADI 2016” koji je pokrenula Niš Art Fondacija sa timom mladih umetnika, akademskih slikara privela je kraju oslikavanje MURALA na unutrašnjim zidovima Dečije hirurske klinike i ortopedije u Nišu.

Kompletan rad Niš Art Fondacije podržava kompanija Filip Moris već jedanaest godina, koja osim dela projekta vezanog za konkurs za mlade umetnike, promoviše i male društveno korisne akcije.
Ilustracije predstavljaju idejna rešenja mladih umetnika Nevene Stefanović i Nenada Stamenkovića.
“Bilo je to jedno lepo iskustvo iako za nas i posebno jer ipak smo radili u bolnici prvi put tako da mogu da kažem da je u tom smislu jako zanimljivo bilo, kaze mladi umetnik Nenad Stamenkovic.

Oslikavanje je trajalo 15-ak dana, urađena su tri zida na trećem spratu Klinike, dok je jedan mural urađen na zidu hodnika hitne službe odeljenja decije hirurgije i ortopedije.

“Ove godine operisali 2350 dece, kroz ambulante je proslo 25 hiljada, a hospitalizovali smo negde oko 2800 deteta. Tako da je velika frekvencija, veliki broj dece koja ce ovde u ovim prostorijama dolaziti, i ipak treba da ne osete tu atmosferu bolnice, nego da vise taj osecaj bude kao u nekom zabavistu ili nekoj igraonici. Da im prakticno razbijemo strah od bolnice, izjavila je Andjelka Slavkovic direktorka ove ustanove.

Ova društveno korisna akcija je nas skroman poklon i doprinos društvenoj zajednici, ali prvenstveno deci.

Takođe pročitajte

100 koristi КОКОSОVOG ulja

Administrator stranice Hemija sapuna Dragan Kostadinović objavio je na ovoj stranici jasno i sažeto u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.