nedelja , april 21 2019
Početna / DOŽIVETI STOTU / Zašto je bitan kvalitetan san?

Zašto je bitan kvalitetan san?

San. San je važan za svakog od nas. Svi mi želimo da u toku dana funkcionišemo, obavimo sve što smo baš tog dana zamisili.

Dobar san je bitan za sve nas, kako bi imali energije tokom celog dana, međutim mnogi od nas imaju poteškoća. Otkrivamo vam zašto je važno dobar san tokom noći.

1.Kontrola kilaže
Ukoliko ne spavate dovoljno to bi moglo da se odrazi na vašu težinu. Metabolizam se usporava i vaše telo je prinuđeno da radi više kako bi vi imali energije za svakodnevne stvari, a da pritom niste imali dovoljno sna. Kada vam je san narušen, jedemo manje. Vaše telo tada traži ugljenehidrate i šećere kako bi energija bila na nivou.

2.Poboljšanje koncentracije
Da li ste ikada primetili da je teže obaviti posao kada ste sprečeni da spavate? Dobar noćni san može biti najbolji lek za produktivnost i fokusiranje.

3. Mentalno zdravlje
Studije su pokazale da je loš san povezan sa depresijom. Iako je povezano to da depresija može učiniti da ne spavate dobro, isto tako ukoliko ne omogućite svom telu dovoljan san to može uticati na hormone, raspoloženje i mentalne stabilnosti što može dovesti do toga dase osećate depresivno čak i ako nikada niste imali ranije bilo kakvih naznaka.

4. Podbulost lica i nadutost stomaka
Verovatno ste primetili da ukoliko se niste dobro naspavali, ujutru će vas sačekati podbulo lice i naduven stomak. Ukoliko ipak svom organizmu omogućite dovoljan broj sati sna, vaše lice će ujutru biti sveže, a stomak ravan.

Preporuka je osam do deset sati kvalitetnog i kontinuiranog sna kako bi  vaš organizam  bio spreman za novi dan i obaveze.

Takođe pročitajte

Kuća pored mora – primamljive ponude nekretnina na Halkidikiju

Interesovanje za kupovinu nekretnina na grčkom primorju ne jenjava jer su cene stabilne i pored …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.