Za malo spretnije – korpe od starih novina

Za pravljenje korpe od recikliranih novina potrebno je malo više strpljenja i veštine ali je dobro što su ulaganja minimalna tako da možete vežbati dok se ne usavršite.

korpa od novina izradaList novina podelite na pola i isecite i od toga uz pomoć drvenih štapića za ražnjiće pravite fišeke, nalik na grane vrbe od kojih se inače pletu korpe. Svaku morate zalepiti i onda krenuti sa pletenjem. Prvo osnova a onda se fišeci samo nižu, savijaju, prepliću.korpa od novina

„Kada dobijete željeni oblik tek onda stupa dolazi do izražaja kreativnost jer ih možete farbati i ukrašavati po volji, kaže nam Lidija Miljković iz Vlasotinca koja upravo od recikliranih novina, kartona, odeće i svego što što je suvišno izrađuje dekorativne i korisne predmete kao što su recimo prstenovi za salvete.

Od finalne obrade, odnosno bojenja zavisi i stabilnost ovih korpi koje mogu poslužiti kao postolje za ikebane ili činija.prstenovi za salvete

„Ovaj hobi može biti još zanimljiviji ukoliko u izradi uključite i najmlađe. Tako vežbaju da budu strpljivi ali i da uživaju u svojih ruku delo, kaže kreatorka MonaLidinih čarolija.

 

Kontakt 062 97 41 447

https://www.facebook.com/MonaLidineCarolije016/

Takođe pročitajte

Konkurs za književnu nagradu „STEVAN SREMAC”

NAGRADA „STEVAN SREMAC” dodeljuje se 2024. godine 21.put za knjigu priča ili roman na srpskom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.